El santuari de Sant Josep de la Muntanya, al barri de la Salut de Barcelona, acull una intensa activitat aquest cap de setmana.

Dissabte a partir de les 10 del matí, s’hi farà una nova trobada interreligiosa per la pau organitzada per la xarxa que promou Justícia i Pau.

A més, diumenge a la una del migdia, el bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo presidirà una celebració de l’Eucaristia en memòria del bisbe Toni Vadell, tot just un any després d’una conferència que va pronunciar en aquest temple dins els actes pel centenari de la coronació canònica de la imatge de Sant Josep de la Muntanya.

Àngels Arrabal, secretària de l’Associació de Sant Josep de la Muntanya, ha explicat a Ràdio Estel que la missa d’aquest diumenge és molt especial.

Sobre la intervenció de Toni Vadell ara fa un any a Sant Josep de la Muntanya, en un moment de gran feblesa per la malaltia, Àngels Arrabal ha destacat que va ser un testimoni d’abandonament a la voluntat de Déu.

La secretària de l’Associació de Sant Josep de la Muntanya ha invitat també els creients a sumar-se, d’altra banda, a la Trobada Interreligiosa per la Pau que es farà aquest dissabte al matí.

La Xarxa Interreligiosa per la Pau és una proposta de Justícia i Pau per promoure i defensar el dret a la llibertat religiosa i de consciència, realitzar una aportació a la pau des del diàleg, donar a conèixer la diversitat religiosa i espiritual present a Catalunya i afavorir que el missatge i el treball per la pau compartit per les tradicions religioses i espirituals arribi al conjunt de la societat.

Aquesta xarxa interreligiosa fomenta la trobada i el diàleg interreligiós, organitza actes públics en els quals es mostra la diversitat religiosa i on es comparteixen les aportacions a la pau de les diverses tradicions religioses i promou iniciatives de les confessions religioses en favor de la pau, el diàleg i la convivència.

Igualment elabora propostes d’accions i campanyes per als Grups de Diàleg Interreligiós de Barcelona, a través de la Xarxa Catalana d’Entitats de Diàleg Interreligiós, de la qual la mateixa xarxa forma part.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!