Sant Joan de Déu unifica la memòria dels beats màrtirs hospitalaris

Un any després de la beatificació d’un grup de Germans Hospitalaris que van ser assassinats durant la guerra civil espanyola, la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments ha aprovat unificar la data de la seva memòria amb la dels religiosos beatificats el 1992 per Joan Pau II.

Dissabte 25 d’octubre se celebra la festivitat dels Beats Màrtirs Hospitalaris de Sant Joan de Déu. L’Orde ha unificat la celebració dels beats Brauli M. Corres i companys màrtirs, que fins ara se celebrava el 30 de juliol, amb la dels germans beatificats a Tarragona l’any passat.

Així, a partir d’aquest dissabte, aquesta festivitat reagrupa els beats Brauli M. Corres, Frederic Rubio i 69 companys màrtirs, beatificats a Roma el 25 d’octubre del 1992, i els beats Maurici Iñiguez de Heredia i 23 companys màrtirs, beatificats a Tarragona el 13 d’octubre del 2013. Aquests 95 religiosos, membres de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu i de diferents nacionalitats, van exercir l’apostolat a diferents ciutats espanyoles on van ser martiritzats entre el 1936 i el 1939.

Tots aquests germans, que pertanyien a les comunitats de Barcelona, Calafell, Carabanchel Alto, Ciempozuelos, Màlaga, Manresa, València, Sant Boi i Talavera de la Reina, es van quedar als seus llocs de treball. Van continuar atenent, amb dedicació absoluta i fidelitat al carisma hospitalari, els malalts i els discapacitats físics i mentals ingressats a les seves obres. Sense deixar-se atemorir pels insults i les amenaces de mort, van acceptar voluntàriament el martiri i van romandre fidels a la fe i al servei de caritat vers els malalts i els pobres.

Durant la celebració, les comunitats de l’Orde de Sant Joan de Déu tindran presents els germans i col·laboradors morts a causa del virus de l’Ebola i que, com els beats, no van abandonar la missió als hospitals de Sierra Leone i Libèria.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!