Coincidint amb la festivitat de Sant Joan de Déu, fundador de la institució, l’orde hospitalari de Sant Joan de Déu ha engegat una campanya audiovisual Hospitalitat en xarxa, reivindicant els valors que han vertebrat l’organització des de fa quasi cinc segles, assolint actualitzar-los segons els temps o els llocs del món on es du a terme la tasca sanitària, sociosanitària i social.

Cada 8 de març, l’orde celebra el dia del seu fundador, Sant Joan de Déu. Des de principis del segle XVI, quan aquell home d’origen portuguès i conegut com a Juan Ciudad, va recórrer els carrers de Granada auxiliant persones pobres i malaltes en una acció d’absoluta solidaritat, l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu s’ha estès per tot el món, realitzant la seva missió posant atenció en les persones més vulnerables als cinc continents, a través de més de 400 centres.

Per aquest motiu, enguany l’orde ha volgut promoure una campanya audiovisual que explica com, després de quasi cinc segles, el missatge del fundador s’ha anat transmeten mitjançant tots aquells que, amb la seva feina, el seu temps o el seu donatiu, han fet més gran i més forta la xarxa social més social de totes, com s’explica al vídeo.

Amb aquesta campanya, Sant Joan de Déu també ha volgut posar en valor la figura dels professionals, els voluntaris i els donants

Al relat de la campanya, l’orde ha concentrat la identificació amb totes les persones que formen part de Sant Joan de Déu en la figura d’una infermera, dona, que continua tenint una amplíssima representació entre els professionals de Sant Joan de Déu en centres hospitalaris i sociosanitaris a l’Estat. Es tracta, també, d’afegir-se a la celebració del dia de la Dona. La figura de la infermera també simbolitza el sant, patró dels infermers i de les infermeres, considerat un dels percussors de la infermeria moderna.

Amb la campanya “Hospitalitat en Xarxa”, Sant Joan de Déu juga amb el lèxic i estableix un paral·lelisme entre les xarxes socials, tal com es coneixen actualment, i el que és “una veritable xarxa social, la més social de totes”, una xarxa que protegeix els qui més ho necessiten. Tot això, per apropar els valors de la institució a un adolescent, fill de la protagonista que, cada cop més atent i sorprès, escolta la seva mare.

Aquest vídeo està disponible a la plataforma Youtube adaptat per a persones sordes i en les quatre llengües co-oficials de l’Estat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!