La parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida obre les portes el 19 de maig per acollir les persones temporeres que arribin a la ciutat per treballar en la campanya de recollida de fruita. El projecte, resultat de la col·laboració entre quatre entitats lleidatanes, Fundació Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida, Creu Roja i Fundació Jericó, i amb la participació de la Plataforma Fruita amb Justícia Social, ofereix, a més de la pernoctació, la possibilitat de disposar de tots els àpats i espais de consigna i dutxes a les persones que s’hi acabin allotjant. L’espai compta amb 11 places d’acollida.

Aquesta iniciativa és una resposta d’emergència, que finalitza quan es posin en marxa els mecanismes d’acollida que des de l’Ajuntament de Lleida estan previstos per a aquestes persones a partir de l’1 de juny, amb l’obertura del recinte del pavelló de Fira de Lleida. És el tercer any consecutiu que es duu a terme aquest projecte, després de la bona rebuda que han tingut els dos anys anteriors, marcats per la pandèmia de la Covid-19. Personal tècnic i voluntariat faran possible garantir la cobertura dels drets bàsics d’aquestes persones, tot i estar lluny de la resposta consensuada i integral que reclamem les entitats des de fa anys.

Fundació Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida, Creu Roja i Fundació Jericó compten amb l’experiència de treball i coordinació per intentar resoldre la situació d’aquest col·lectiu de la millor manera possible i sensibilitzar a la població per la bona acollida. Fa uns dies es constatava l’arribada d’aquestes persones, malgrat que les gelades de principis d’abril poden provocar una disminució substancial de feina, especialment pel que fa a la recollida de fruita primerenca.

Les entitats remarquen la importància de remetre les situacions de vulnerabilitat que es comencen a percebre a carrers i places dels municipis lleidatans, a l’espera de la solució definitiva que pugui arribar des de les institucions en els propers anys.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!