L’1 de juliol hi havia una certa expectació per saber la data de la canonització del jove beat Carlo Acutis, conegut com el “sant millennial”, l’“influencer de Déu”, el “ciberapòstol”… tot de qualificatius grandiloqüents que els mitjans de comunicació emprem de forma assídua per remarcar com a extraordinària una biografia que, al cap i a la fi, va ser del tot ordinària.

Carlo Acutis era un jove d’allò més convencional que destacava per la seva destresa amb les noves tecnologies, res que no sigui habitual entre el jovent d’avui. Tan convencional era que quan se’l representa es fa amb un outfit del tot comú avui dia: pantalons texans, polo, vambes, motxilla i mòbil a la mà.

El que no és gens convencional és que un jove tan del seu temps sigui declarat sant. I això ens fa pensar en la referència del papa Francesc als sants de la porta del costat, perquè la santedat rau en les obres importants en les accions més quotidianes.

Com explicava la seva mare en una entrevista que vam publicar el 12 de març del 2023, “tot el que feia en Carlo, ho feia per Jesús, en Jesús i amb Jesús”. Es diu de Carlo Acutis que reparava mòbils dels seus amics per regalar-los a les persones més necessitades, perquè estiguessin connectades amb els seus éssers estimats, i que la seva destresa tecnològica la va posar al servei de l’evangelització.

“L’Eucaristia és la meva autopista cap al cel”, afirmava el jove que va morir amb 15 anys de leucèmia i que, entre d’altres accions, va dissenyar una pàgina web on documentava miracles eucarístics. S’albira com a data probable de la canonització el proper Jubileu de l’Esperança, que l’Església celebra el 2025. No hi ha dubte que el seu testimoni pot obrir camins d’esperança per a l’evangelització amb els més joves.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!