En una fita emocionant per a l’atenció mèdica d’inspiració catòlica, quatre prestigioses institucions de salut i educació d’Itàlia han unit forces en la signatura d’un acord de col·laboració.

L’Hospital Pediàtric Bambino Gesù IRCCS, la Fundació Policlínic Universitari Agostino Gemelli IRCCS, l’Hospital Gemelli Isola Tiberina i la Universitat Catòlica del Sagrat Cor han signat un memoràndum d’entesa en una cerimònia duta a terme al palau apostòlic vaticà, en presència del cardenal secretari d’Estat, Pietro Parolin.

L’acord, que busca desenvolupar projectes conjunts en els camps de la recerca, atenció mèdica i formació, té com a objectiu principal proporcionar teràpies científicament avançades i humanament compartides per a qui afronta malalties.

Aquesta col·laboració històrica reflecteix els valors fonamentals de l’atenció mèdica d’inspiració cristiana i el seu compromís de servir la humanitat

La signatura d’aquest acord està en línia amb la missió de la Pontifícia Comissió per a les activitats del sector sanitari de les persones jurídiques públiques de l’Església, una entitat que treballa sota la direcció del Secretari d’Estat i que es va establir el 2015.

El seu objectiu és “contribuir a la gestió més eficaç de les activitats sanitàries d’inspiració catòlica (…), promovent el carisma dels fundadors”.

“Les entitats signants”, es llegeix en el text de l’acord, “es reconeixen en els valors que caracteritzen la sanitat d’inspiració cristiana i miren de donar respostes concretes a les sol·licituds de les institucions catòliques i de l’actual context evolutiu de l’àmbit sanitari”.

Audiència del papa Francesc

El papa Francesc, en una audiència prèvia amb l’Associació Religiosa Instituts SocioSanitaris (ARIS), ha instat a donar suport als valors fonamentals amb una gestió competent i transparent, enfocada en la recerca, la innovació i la dedicació als més necessitats.

També ha animat a la col·laboració i a evitar la competència en favor de la unió de competències i recursos.

Aquesta col·laboració entre les quatre institucions es materialitzarà a través de projectes de recerca conjunts, sinergies en àrees d’atenció mèdica i cursos de formació acadèmica i gerencial amb la Universitat Catòlica del Sagrat Cor.

L’objectiu és millorar la qualitat de l’atenció mèdica oferta als pacients i optimitzar els processos d’atenció interhospitalaris, a més de fomentar el desenvolupament de competències clínicocientífiques entre els joves estudiants, metges i personal sanitari.

El cardenal Pietro Parolin ha expressat la seva “estimació per la iniciativa que s’insereix perfectament en l’àmbit de les activitats de la Pontifícia Comissió per a la sanitat catòlica i que interpreta bé, amb un enfocament concret i pragmàtic, l’esperit de col·laboració entre importants estructures sanitàries catòliques”.

El purpurat ha destacat que aquesta col·laboració té el potencial de no només millorar l’atenció a les persones, sinó també de promoure models eficaços i innovadors en la formació universitària per a les generacions futures d’estudiants universitaris.

Per a molts pacients i professionals de la salut, aquest acord representarà una esperança i una oportunitat de rebre i oferir una atenció mèdica d’excel·lència

Aquesta atenció es basa en els principis cristians de solidaritat, caritat i respecte per la vida humana.

Amb l’acord es millorarà la formació, la recerca i la pràctica clínica sempre al servei dels pacients i de la societat. Un acord que, sens dubte, serà un exemple per a altres institucions sanitàries del món.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!