El 23 d’abril, Amics de la Gent Gran tornarà a celebrar una de les festivitats més importants de Catalunya, la diada de Sant Jordi, una data especial per a l’entitat, per a les persones que acompanyen i per al voluntariat. Durant aquesta setmana s’organitzen diferents activitats i, durant la Diada, s’entregaran roses a totes les persones grans residents a prop de cent centres d’arreu del territori.

Cal remarcar la importància d’aquesta iniciativa, ja que des del 2019 que no es realitzava per la situació de pandèmia. A més, Amics de la Gent Gran tindrà dotze paradetes on es podran comprar roses naturals i ajudar, d’aquesta manera, a lluitar contra la soledat no desitjada de les persones grans. A les ciutats de Barcelona, Girona i Tarragona es comptarà amb parada, així com a altres municipis catalans, com ara Vilanova, Badalona, Sant Adrià del Besòs, Móra la Nova, Granollers, Sant Cugat o Sabadell.

El programa “Sant Jordi en Companyia” ofereix nombroses activitats

Des de la Fundació Amics de la Gent Gran lluiten cada dia contra la soledat no desitjada de les persones grans; i durant l’any hi ha dates sensibles en que tracten de reforçar l’acció social que duen a terme. Amb aquest esperit, organitzen “Sant Jordi en Companyia”, un programa ple d’activitats de socialització, amb el qual porten caliu i amistat a les persones grans de l’entitat i, junts, poder viure la tradició d’aquest dia. Les activitats són les següents:

Lliurament de 10.000 roses i llibres per un #SantJordiEnCompanyia. Les persones grans que acompanyen rebran roses de la mà de les persones voluntàries. A més, gràcies a la donació de diverses editorials, també rebran un llibre escollit per la persona voluntària que els acompanya i un punt de llibre de la Fundació.

Suport a les residències. Una de les accions més emotives d’aquest Sant Jordi serà poder tornar a portar roses a les residències. Després que la situació sanitària hagi impedit aquestes accions durant els darrers tres anys, aquest 2023 totes les persones grans de prop de cent residències rebran una rosa de mans de persones voluntàries.

Punts de venda de roses. Als mateixos punts de recollida de roses i llibres, a disposició del voluntariat a les diferents ciutats, es podran comprar roses naturals i col·laborar, d’aquesta manera, amb Amics de la Gent Gran.

Activitats locals. A moltes de les delegacions s’organitzaran activitats, com ara tallers temàtics, trobades, tertúlies, esmorzars i berenars que permetran a les persones grans de l’entitat gaudir en companyia d’una de les festivitats més especials i emotives de l’any.

Implicació de personalitats públiques. Com cada any, es comptarà amb la participació de personalitats il·lustres del món de la cultura, la restauració o el periodisme, així com de càrrecs electes que faran visites a persones grans i faran l’entrega de la rosa i el llibre. Per exemple, al 2022, Judith Mascó, Quim Masferrer, Carme Ruscalleda, Antoni Bassas, Joan Pera i Eduard Farelo, entre d’altres, es van sumar a la campanya.

Sensibilització a través de les xarxes socials. Des dels comptes de xarxes socials de la Fundació es publicaran testimonis de persones grans i persones voluntàries, i ho faran amb el hashtag #SantJordiEnCompanyia. També convidaran a fer-ho al voluntariat i a les personalitats públiques que visitin o truquin a persones grans de l’entitat, així com a tota la ciutadania que vulgui compartir el seu #SantJordiEnCompanyia.

Amics de la Gent Gran fa una crida a la ciutadania perquè la gent gran del seu entorn se senti acompanyada

Des d’Amics de la Gent Gran fan una crida a tota la ciutadania per tal que en aquest Sant Jordi pensin en les persones grans del seu entorn i els facin sentir el seu escalf i companyia. Els animen a fer-los una visita, una trucada o un passeig perquè la gent gran se senti acompanyada en una data tan assenyalada.

Amics de la Gent Gran és una fundació de voluntariat que va néixer fa 35 anys amb un somni: viure en una societat que reconegui el paper, la singularitat i el valor de les persones grans que la conformen, tot evitant la seva invisibilitat i discriminació.

Lluiten contra la soledat no desitjada que pateixen les persones grans mitjançant l’acompanyament de persones voluntàries, així com a través d’accions i campanyes de sensibilització. Durant el darrer any han acompanyat 2.743 persones grans de 161 municipis, gràcies a la tasca desinteressada de 2.781 persones voluntàries i al suport de 5.646 persones sòcies i donants.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!