Roses Contra l'Oblit

Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa des de fa 28 anys per combatre la soledat i la marginació de les persones grans, mitjançant l’acció de voluntaris i voluntàries que les acompanyen i la sensibilització de la societat. A l’abril, vinculada a la Diada de Sant Jordi, posa en marxa des de fa 17 anys la campanya de sensibilització i captació de fons més important per a l’entitat: Roses Contra l’Oblit.

“Comprant la rosa solidària ens regales companyia”, és el desig que expressa la Pilar, de 97 anys, protagonista d’aquesta campanya, juntament amb la Marina, de 21 anys, que ha estat la seva voluntària i actualment és col·laboradora de l’entitat. La Pilar rep el suport d’Amics de la Gent Gran des del 2013.

Amics de la Gent Gran posa a la venda les roses solidàries (25.000 exemplars en total), de feltre i de roba, elaborades pel projecte FIL (Formació i Inserció Laboral) de la Fundació Pare Manel. Des d’aquest 9 d’abril són als següents establiments de tot Catalunya:
– Abacus cooperativa
– Supermercats Consum
– Botigues Casa del Llibre
– Botigues Natura
– per Internet al Mercat Social
– A les 5 delegacions d’Amics de la Gent Gran (Badalona, Barcelona, Cambrils, Santa Coloma de Gramenet i Vilanova i la Geltrú); i el proper 23 d’abril, en aquestes mateixes ciutats i als nous territoris i ciutats on desenvolupa la seva acció social (Vic, Granollers, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat i Reus).

ACCIÓ VOLUNTÀRIA EL DIA DE SANT JORDI

El proper 23 d’abril, dia de Sant Jordi, Amics de la Gent Gran convoca més de mil voluntàries i voluntaris de l’entitat perquè portin una rosa natural i un llibre a les persones grans que ja acompanyen durant tot l’any, a les 11 ciutats i territoris de Catalunya on desenvolupa la seva acció social. Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Osona, Reus, Sabadell i Sant Cugat del Vallès seran les ciutats i territoris on per primera vegada es farà aquesta acció voluntària.

A més, grups d’alumnes de 6 escoles de Barcelona, Badalona, Vilanova i la Geltrú i Cambrils regalaran roses naturals a persones grans que viuen en residències i paral·lelament, desenes de treballadors d’empreses col·laboradores també participen en aquesta mateixa acció solidària. Gairebé 1.500 persones grans de 19 residències rebran una rosa natural i companyia aquell dia de Sant Jordi, en una acció que comptarà amb el suport de 50 voluntàries i voluntaris d’Amics de la Gent Gran. Així mateix, personalitats reconegudes del món polític, cultural i social se sumaran a aquest gest solidari amb les persones grans. En totes aquestes accions solidàries es repartiran més de 2.500 roses naturals.

Per fomentar la difusió de la campanya, disposa del web www.rosescontraloblit.com, on tothom qui ho vulgui pot compartir les seves imatges amb la rosa solidària i amb persones grans. Així mateix, es pot participar a través de Twitter i Facebook amb l’etiqueta #rosescontraloblit, a més del vídeo a YouTube: https://youtu.be/IZX2bGDbO8M.

Enguany, aquest projecte compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, amb qui Amics de la Gent Gran ha signat un conveni estratègic ja que ambdues entitats comparteixen la missió d’ajudar les persones grans en situació de fragilitat. També amb el patrocini d’ERGO, companyia d’assegurances de vida, llar i decessos. A més, hi col·labora Fundació Agrupació.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!