Brillen per tot Andalusia els santuaris marians: el de la Mare de Déu de Linares, a Còrdova; el de la Mare de Déu de la Cabeça, a Andújar, la festa de la qual va ser presidida pel cardenal-arquebisbe de Madrid, José Cobo, el qual va exalçar l’intens sentit religiós de les romeries: “Avui anem de romeria, recordem el camí que han recorregut milions de pelegrins al llarg de la història. Agraïm a tothom fer visible la devoció i el respecte a la moreneta amb totes les realitats que portem a sobre. Aquests mars d’oliveres són testimoni de generacions d’homes i dones que els han cuidat, els han podat, adobat, curat. Ells ens han ensenyat a mirar enmig de tot Maria, com ho va fer Juan Alonso de Rivas. En acostar-se a aquest cim va experimentar ple de sorpresa i de goig la trobada amb una imatge petita de la Mare de Déu, davant la presència de la qual es va agenollar i va pregar en veu alta establint un diàleg amb Nostra Senyora. Una pregària que el va guarir, li va tornar la mobilitat al braç i el va enviar amb una missió clara: construir l’església.” I va subratllar, amb força: “Ella, quan venim a visitar-la al santuari, ens mostra aquest nen que delicadament té als braços. És com si ens l’oferís i ens digués: ‘Acull-lo tu també, guarda’n els ensenyaments al cor.’”

Per acabar, va demanar a la Santíssima Mare de Déu: “Que sapiguem romandre units al cep, com vós. Que sapiguem posar Jesús al centre, com vós. I que sapiguem convertir-nos en lloc de trobada, com vós, per així oferir Crist al món. Pregueu per nosaltres, Mare, perquè mai no ens deixem arrencar del cep que és Déu, font de veritat i vida.”

Les romeries als santuaris marians constitueixen trobades esplèndides i joioses de fe, d’esperança i d’un amor filial a Maria, model de l’autèntic cristianisme.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!