Rodríguez Carballo dóna consells als religiosos i les religioses catalans

La conversió del cor i la fidelitat evangèlica que predica el papa Francesc es van manifestar amb força a Barcelona el primer cap de setmana de maig. Aquells dies, com un esclat primaveral, centenars de religiosos i religioses es van reunir al col·legi del Sagrat Cor del barri de Sarrià de Barcelona en la trobada de la vida consagrada de Catalunya. L’acte més multitudinari va tenir lloc el matí del dissabte 3 de maig, amb la visita de Mons. José Rodríguez Carballo, secretari de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada.

Després de presidir l’eucaristia l’arquebisbe franciscà va pronunciar una conferència que davant la gran afluència d’oients, més de 300, es va haver de fer a la mateixa església del col·legi, exemple espaiós i bellíssim d’arquitectura neogòtica. Amb la seva intervenció el prelat va posar sobre la taula l’estat actual de la vida religiosa al món, amb totes les llums i totes les ombres, i va esbossar les línies directrius per a la fidelitat i la fermesa de la vida consagrada en el segle XXI.

Entre els centenars d’oients hi havia expectació; Mons. Rodríguez Carballo és el “segon de bord” de l’organisme vaticà encarregat de la vida religiosa, al capdavant del qual hi ha el cardenal Joao Braz de Aviz, un dels vuit purpurats que assessoren el papa francesc sobre el govern de l’Església i la reforma de la cúria. Les seves paraules, doncs, podien oferir una idea molt clara de com ha de ser la vida religiosa dins d’aquesta Església que el Papa argentí vol pobra, senzilla i autèntica.

Podeu llegir tot l’article descarregant-vos-el en PDF

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!