Reobert l'Hospital Sant Josep de Monròvia

Juan Ciudad ONG ha informat que s’ha reobert l’Hospital Sant Josep de Monròvia (Libèria) amb un dispositiu que ofereix atenció en l’àrea de maternitat, on s’atendrà dones embarassades i que presentin complicacions en el part o postpart. Inicialment comptarà amb vuit llits per als casos que hagin de ser hospitalitzats, ampliables fins a 24, i amb supervisió del Comité Internacional de Creu Roja.

Per poder obrir aquesta unitat de maternitat, han calgut tres mesos de treball intens i coordinació amb les autoritats sanitàries liberianes i altres institucions que treballen al terreny, a més del personal sanitari de l’hospital, que ha fet nombroses jornades de formació teòrica i entrenament sobre els protocols de seguretat necessaris per treballar en un escenari d’epidèmia d’Ebola.

En l’acte de reobertura s’han encès nou espelmes en record de les nou persones mortes a causa de l’Ebola que treballaven a l’hospital, entre elles germans de Sant Joan de Déu i una germana de les Missioneres de la Immaculada Concepció. L’arquebisbe de la diòcesi de Monròvia ha destacat “el seu coratge, compromís i sacrifici per ajudar altres persones”. L’hospital va ser clausurat l’1 d’agost a causa de la infecció d’Ebola.

José M. Viadero, director de Juan Ciudad, ha destacat que “aquesta reobertura culmina el treball de tres mesos que no han estat exempts de moltes dificultats, i significa obrir una porta a l’esperança a Libèria, perquè oferirà atenció en maternitat, una àrea que està molt desatesa però que és prioritària, i se suma als esforços que es fan per millorar la salut de la població enmig de l’epidèmia d’Ebola”.

Des que l’ONG Juan Ciudad va llançar la campanya Aturem l’Ebola a l’Àfrica de l’Oest per donar suport a l’Hospital de Sant Josep a Libèria i de l’Hospital Sant Joan de Déu a Sierra Leone, són moltes les persones i institucions que hi han col·laborat amb l’enviament de fons per cobrir les despeses de la formació del personal sanitari, així com l’enviament de material especial de protecció, medicines i aliments. A més, l’ONG està reclutant i formant personal sanitari espanyol que vulgui col·laborar a l’Hospital Sant Josep de Monròvia en les àrees de maternitat i pediatria, així com logística.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!