Religió a l'escola catalana: claus per entendre l'exercici d'una sana laïcitat en el món educatiu

Aquest dijous 12 de març tindrà lloc la presentació del llibre Religió a l’escola catalana. Anàlisi de l’Article 21.2 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, del Dr. Juan josé Guardia. L’acte se celebrarà a l’edifici de l’arquebisbat de Barcelona del carrer Bisbe, 5, a partir de les 18 h.

La presentació del llibre Religió a l’escola catalana comptarà amb la intervenció del Dr. Ramon Corts, delegat d’Ensenyament de l’arquebisbat de Barcelona; d’Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, i de l’autor del llibre, Dr. Juan José Guardia.

Juan José Guardia, Doctor en Dret per la Universitat de Barcelona, és un apassionat sobre la qüestió de la laïcitat. De fet, la seva tesi doctoral porta per títol El model català de laïcitat. Examen legislatiu, polític i doctrinal.

Religió a l’escola catalana és el resultat del desenvolupament d’un capítol de la seva tesi; el dedicat a l’educació. L’objectiu principal de la monografia és el de demostrar que, amb paraules del mateix autor: “no hi ha cap fonament en l’ordenament jurídic aplicable a Catalunya per a impedir o obstaculitzar l’ensenyament de la religió catòlica, i de les altres confessions, a les escoles catalanes“.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!