Mostrar els tresors amagats de les seves comunitats, practicar el discerniment comunitari i compartir la fraternitat entre sacerdots i bisbes: aquestes són les tres recomanacions principals que el papa Francesc ha compartit en una carta als sacerdots que han participat en la trobada internacional “Els rectors per al Sínode”, celebrada als afores de Roma.

Uns tres-cents rectors d’arreu del món s’han reunit durant cinc dies per abordar la qüestió de com ser una Església sinodal local en missió.

Amb gran afecte, Francesc els expressa gratitud i estimació per la feina generosa que fan diàriament per sembrar llavors de l’Evangeli arreu del món: “L’Església no podria tirar endavant sense el vostre amor, fe i dedicació.”

El Papa reconeix la gran diversitat de realitats que afronten aquests pastors, observant que portar les seves perspectives i experiències enriqueix encara més el procés de sinodalitat.

Els rectors, escriu el Pontífex, coneixen des de dins la vida del poble de Déu, incloses les alegries, dificultats, recursos i necessitats.

PAPA FRANCESC

“Una Església sinodal necessita els seus rectors. Si les parròquies no són sinodals i missioneres, tampoc no ho serà l’Església”

Segons el Papa, els rectors són cridats a acompanyar les comunitats a les quals serveixen en el procés sinodal, comprometent-se alhora amb la pregària, el discerniment i el zel apostòlic.

Francesc ofereix tres suggeriments per inspirar els rectors en la seva activitat i missió: viure el carisma ministerial específic en clau de servei, predicar l’art del discerniment comunitari i basar tot el que fan en un esperit de participació i fraternitat entre ells i amb els seus bisbes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!