S’han començat a col·locar les peces escultòriques que culminaran les torres dels Evangelistes Lluc i Marc, que és previst que s’enllesteixin enguany. Com a part del conjunt de torres centrals, les quatre torres dels Evangelistes envoltaran la torre de Jesús i faran 135 metres d’alçària una vegada finalitzades, amb la qual cosa seran les terceres més altes del temple. Per identificar quin evangelista representa cada torre, tal com va projectar Gaudí, aquestes acaben amb la figura corresponent del tetramorf, amb el llibre i les ales; figures que la iconografia cristiana, l’art i l’arquitectura han utilitzat des de fa segles per representar els evangelistes. En concret, la torre de Lluc acaba amb una escultura d’un bou, i la torre de Marc, amb un lleó.

En concret, durant la setmana passada es van col·locar les dues ales de la figura del tetramorf que culminarà la torre de l’Evangelista Lluc. Aquest element, igual per a les quatre torres, està compost per un hiperboloide el·líptic de 9 metres d’alçària de formigó blanc. Les ales s’han projectat de formigó, amb un armat d’acer de gran complexitat geomètrica i d’una qualitat i resistència especials.

En les properes setmanes està previst continuar treballant en la torre de Lluc, amb la col·locació del llibre i, finalment, de la figura escultòrica, en aquest cas el bou. Posteriorment, les tasques se centraran en la torre de Marc, que seguirà el mateix procediment, és a dir, primer la col·locació de les ales, després del llibre i, finalment, la figura del lleó. Els treballs es duran a terme entre les bastides actuals que cobreixen les dues torres, les quals s’aniran retirant durant el mes de desembre a mesura que avanci la col·locació de les peces escultòriques.

Tal com es va anunciar en roda de premsa al setembre, està previst que les dues torres s’il·luminin per primer cop el dia 16 de desembre, coincidint amb el tradicional Concert de Nadal de la Basílica de la Sagrada Família.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!