Ha mort a la diòcesi de Còrdova el sacerdot Gaspar Bustos Álvarez, el qual ha dedicat la vida a la formació dels futurs sacerdots, primer al Seminari Menor de Nostra Senyora dels Àngels, a Hornachuelos, i després al Seminari Major de Sant Pelagi, de Còrdova. Durant molts anys ha estat delegat diocesà del clergat cordovès.

Gaspar Bustos ha destacat especialment per les seves trobades constants amb joves que cercaven “camins de Déu” per a les seves vides, així com a la predicació d’exercicis espirituals. La senzillesa de la seva paraula, la clarividència del seu testimoni i, sobretot, haver dedicat completament la vida al món de les vocacions i dels seminaristes amb entrega generosa, han marcat els seus passos sacerdotals.

Va ser un enamorat de la vida de sant Joan d’Àvila, l’esperit del qual sempre va difondre, impregnant la formació dels seus seminaristes. Va ser consiliari de l’Adoració Nocturna, visitador apostòlic de les religioses Serventes de l’Església i director de la Casa sacerdotal.

El bisbe de la diòcesi, Demetrio Fernández, es va fer ressò al funeral de la tasca d’aquest sacerdot cordovès, posant en relleu principalment la seva entrega al món vocacional dels seminaristes.

No és fàcil el moment que viu l’Església pel que fa a les vocacions sacerdotals i als seminaris diocesans. La crisi es prolonga any rere any. Per això, és tan important la tasca dels sacerdots que es dediquen al món de les vocacions i a la formació de futurs sacerdots. Ha estat i és el papa Francesc el qui posa el seu màxim interès, amb enfocaments i normatives noves, als seminaris i en la formació dels seminaristes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!