L’Associació Ecumènica Cristians per Terrassa atorga la medalla al Mèrit Ecumènic 2023 al Dr. Sebastià Janeras i Vilaró per la seva incansable activitat al llarg de molts anys en favor de l’ecumenisme. L’acte té lloc avui divendres 26 de maig, a les 19.30, a l’auditori de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa (avinguda Béjar, 299, de Terrassa).

Doctor en ciències eclesiàstiques orientals, Sebastià Janeras ha publicat nombrosos treballs d’investigació i de divulgació sobre les esglésies orientals, i llurs litúrgies en particular. Ha estat professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i dels Instituts de Ciències Religioses de Barcelona i de Vic. Anteriorment va ser docent a les universitats Anselmiana i Gregoriana de Roma.

Ha estat l’editor de Clàssics del Cristianisme, col·lecció de cent obres de tota la tradició cristiana fins al segle XIX publicada entre el 1988 i el 2005 i guardonada amb la Creu de Sant Jordi l’any 1998. I també de Clàssics Cristians del Segle XX, col·lecció publicada entre el 2008 i el 2016. Totes dues són d’àmbit ecumènic.

Pel que fa a l’ecumenisme de base, Janeras és membre de fa molts anys del Centre Ecumènic de Catalunya, del qual és actualment vicepresident.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!