oducal

Després de la mesura arbitrària del règim de Daniel Ortega contra la Universitat Centreamericana (UCA) de Managua amb la confiscació dels seus béns, l’expulsió dels jesuïtes de la seva residència a Villa del Carmen (canviant el nom d’aquesta casa d’estudis) i imposar-hi una directiva de facto, 116 institucions catòliques adscrites a l’Organització d’Universitats Catòliques d’Amèrica Llatina i el Carib (Oducal) han expressat un rebuig total a aquestes accions.

L’Oducal ha demanat que s’aturi “l’agressió creixent que afecta el sistema universitari nicaragüenc i els seus integrants” i ha expressat la seva solidaritat amb els jesuïtes després del tancament de l’UCA de Managua.

Els integrants d’Oducal destaquen els 60 anys de camí de l’UCA, que ha fet una gran aportació “a través de la docència, recerca i enorme incidència pública, cercant insistentment i amb valor la pau i la justícia a Nicaragua”.

Amb aquesta postura, l’Oducal exigeix que “siguin revertides i corregides immediatament les mesures dràstiques, inesperades i injustes contra les institucions educatives universitàries catòliques”.

Igualment, expressa el desig de buscar una solució on imperi la justícia, el diàleg i la defensa de la llibertat de càtedra.

ODUCAL

“Ens solidaritzem amb el poble nicaragüenc i renovem la nostra defensa dels drets humans i la pau, en un moment en el qual els nostres pobles experimenten restriccions serioses a les llibertats i on la democràcia es veu amenaçada de diferents formes”

El missatge de les universitats catòliques acaba amb l’oferiment a les societats on són presents “dels nostres coneixements i compromís amb el bé comú arrelats en la identitat catòlica que ens convoca”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!