Octavi Vilà rebrà aquest diumenge l’ordenació episcopal i iniciarà així el seu ministeri episcopal com a nou titular de la diòcesi de Girona. Serà durant una missa que comença a les 5 de la tarda a la catedral gironina. Ràdio Estel començarà la transmissió a dos quarts de cinc, tot just quan el nou prelat arribarà a la porta de la catedral per besar la creu i fer la seva entrada abans de l’Eucaristia. Els comentaris de la retransmissió seran a càrrec d’Ignasi Miranda.

Vilà estarà acompanyat per la comunitat monàstica de Poblet, de la qual era l’abat fins que es va fer públic el nomenament episcopal el 29 de febrer passat, per la de Solius (que pertany al bisbat de Girona) i pels bisbes de Catalunya i d’algunes altres diòcesis, així com per un bon nombre de preveres i diaques tant de Girona com de fora.

La celebració serà presidida per l’arquebisbe metropolità de Tarragona, Joan Planellas, que ordenarà el nou bisbe, i concelebrada pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, pel nunci del Papa a Espanya i Andorra, Bernardito Auza, pel president de la Conferència Episcopal Espanyola, Luis Argüello, i per molts altres pastors, sacerdots i diaques assistents.

La celebració serà presidida per l’arquebisbe metropolità de Tarragona, Joan Planellas

El ritu de l’ordenació episcopal i presa de possessió de la seu serà la part central de la celebració. Després de la proclamació de l’evangeli, es farà la presentació de l’escollit i la lectura del document del Papa que acredita el nomenament d’Octavi Vilà com a bisbe de Girona. Després l’arquebisbe Joan Planellas pronunciarà l’homilia. 

Després, el ritu d’ordenació seguirà amb la promesa de l’escollit (en diàleg amb l’arquebisbe de Tarragona), el cant de la Lletania dels Sants amb Octavi Vilà prostrat a terra, la imposició de mans amb la pregària d’ordenació a continuació i finalment tots els ritus complementaris, que inclouen l’entrega de l’anell, la mitra i el bàcul. Immediatament el nou bisbe de Girona ocuparà la seu per presidir la celebració fins al final.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!