Ràdio Estel

Un centenar de persones van completar, entre el dilluns 15 i el divendres 19 de setembre, un pelegrinatge a Roma organitzat pel Club Més Amics amb motiu dels 20 anys de Ràdio Estel i els 35 del setmanari Catalunya Cristiana. L’expedició, presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach i gestionada per Rut Travel, va començar el dilluns 15 a la nit amb la travessia en vaixell de Grimaldi Lines des de Barcelona fins al port de Civitavecchia. Entre dimecres a la tarda i dijous al matí, el grup va visitar les quatre basíliques majors: Sant Pere del Vaticà, Santa Maria la Major, Sant Pau Extramurs i Sant Joan del Laterà (catedral de Roma). Dijous 18, últim dia sobre terra romana, els pelegrins van fer una visita panoràmica per la ciutat i, al migdia, van participar en l’Eucaristia a la basílica de Sant Sebastià de les Catacombes, presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach, que és titulat d’aquest temple com a purpurat, i concelebrada pels sacerdots Jaume Aymar, Alfred Sabater i Muhire Wilson, amb l’assistència dels diaques Aureli Ortín i Ramon Ollé.


En l’homilia, l’arquebisbe de Barcelona va destacar la importància de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, dos mitjans “cridats a respondre, com va fer Sant Pere, a la pregunta sobre qui és Jesús”. La celebració, votiva de Sant Pere i amb pregària pel seu successor Francesc, va tenir moments emotius, sobretot el cant del Virolai a la Mare de Déu de Montserrat al final. A més, el rector de la basílica, responsable de la comunitat franciscana que l’atén va explicar els principals trets característics del temple dedicat a Sant Sebastià, amb l’ajuda d’una guia. Al final, tot el grup es va fer una fotografia amb el cardenal Sistach i els concelebrants i assistents.

D’altra banda, els participants en el pelegrinatge de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana van ser dimecres al matí, en primera fila, a l’audiència general del Papa Francesc. En la catequesi, que seguia la sèrie dedicada a l’Església, el Sant Pare va recordar la seva dimensió catòlica, que vol dir universal, i també apostòlica. “L’Església té la missió d’anunciar l’amor de Déu d’un cap a l’altre de la terra”, va dir. En aquesta línia, el pontífex va assegurar que, “en continuïtat amb els primers apòstols, l’Església ha estat enviada per tot arreu per anunciar el missatge de Jesús i la tendresa i el poder de Déu”.

Durant la catequesi, el Sant Pare va fer una crida als joves presents perquè escoltin Déu “i es plantegin la possibilitat de ser missioners, perquè l’Església els necessita”. El Papa va tornar a mostrar gran proximitat amb les desenes de milers de persones presents aquest dimecres a la Plaça de Sant Pere, des del recorregut inicial fins al final, moment en què va saludar personalment el cardenal Sistach, el director dels dos mitjans, Jaume Aymar, el delegat de Mitjans de l’Arquebisbat de Barcelona, Ramon Ollé, la directora del Club Més Amics, Núria Ortín, i el tresorer del Club Més Amics, Pere Grau.


A banda de les salutacions als grups lingüístics, amb un record especial per als procedents de Terra Santa i també per als esposos acabats de casar, Francesc va impartir la benedicció que va posar el punt final a la trobada, també amb el Parenostre cantat en llatí. La salutació al grup de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana va arribar per boca del presentador de l’audiència, que va recordar els dos mitjans, amb la presència de “la direcció, i tots presidits pel cardenal Lluis Martínez Sistach”.


El pelegrinatge es va acabar amb la tornada en vaixell de Roma a Barcelona entre dijous a la nit i divendres a la tarda. Tots els participants han valorat molt positivament l’experiència, que també va incloure a l’anada un programa especial des del vaixell emès per Ràdio Estel, l’Eucaristia a bord i una conferència del cardenal Martínez Sistach sobre el Papa Francesc. A la tornada, els preveres Josep Maria Vendrell i Muhire Wilson van concelebrar també en l’Eucaristia de comiat, igualment a bord, assistida pel diaca Aureli Ortín, que va pronunciar una homilia sobre el Déu que s’acosta a nosaltres i viu per sempre.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!