“L’M23 ha intensificat els enfrontaments i ha ocupat alguns pobles al sud de Goma. Moltes persones s’han vist obligades a abandonar-ho tot”, expliquen els salesians que treballen a la República Democràtica del Congo.

A Goma ja hi ha milers de desplaçats als campaments i amb famílies d’acollida. Ja no hi ha més espai, però a les carreteres continuem veient menors, joves i gent, gran asseguts, cansats i sense destí”, alerten els missioners, que s’enfronten a un nou episodi de violència a la regió.

Moltes de les persones desplaçades no tenen menjar ni aigua perquè van haver de fugir sense res per salvar la vida.

Els salesians de Goma atenen i donen suport als desplaçats als camps de refugiats de la ciutat i, sobretot, a Don Bosco Ngangi. Al camp de futbol d’aquest centre salesià hi ha un assentament de refugiats que acull més de 3.500 famílies.

Els missioners distribueixen aliments i articles d’higiene, ofereixen alimentació extra per als nens i nenes, i fan activitats de lleure.

Les necessitats per atendre la població desplaçada són moltes, per la qual cosa els missioners salesians fan una crida per poder arribar a més persones.

MISSIONERS SALESIANS

“Volem que els nens i nenes puguin anar a l’escola malgrat el conflicte i la seva condició de desplaçats, volem que els joves puguin formar i promoure activitats generadores d’ingrés, volem que tinguin accés a la salut”

Des del 2022, el conflicte ha obligat més d’un milió de persones a abandonar casa seva i ha provocat un desastre humanitari a una regió devastada per un conflicte que va començar fa més de 30 anys.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!