Què fas amb el teu germà?

Càritas espanyola ha llançat la campanya de Nadal 2014, que marca l’inici de la campanya institucional 2014-2015 i que fins a l’any 2017 es desenvoluparà en diferents etapes sota el lema general “Estima i viu la justícia”.

Amb la pregunta “Què fas amb el teu germà?”, durant el primer període de la campanya, l’objectiu se centra en les persones més vulnerables i la pèrdua dels seus drets, que han donat lloc a nous rostres de la pobresa. Càritas pretén interpel·lar sobre qui és realment l’altre, qui és la persona per a nosaltres, quina és la seva dignitat i com s’acompanya i es cuida qui està en situació de necessitat o de desavantatge social.

La nova campanya institucional de Càritas és una invitació a construir una fraternitat compromesa, que té l’arrel en la nostra condició comuna de ser membres d’una sola família humana, amb la mateixa dignitat i drets.

Com explica Eva San Martín, responsable de la campanya, “no es tracta de formular un judici sobre les nostres actituds com de llançar una crida urgent que ens interpel·la i ens rescata de ser còmplices en la indolença; és una crida a viure abocats en la realitat que vivim, en la de les persones que veuen retallats els seus drets cada dia i que cerca commoure’ns i moure’ns davant les injustícies quotidianes d’un estil de vida còmode i superficial”.

La campanya, en continuïtat amb edicions anteriors, vol sensibilitzar sobre els valors a través d’un ampli ventall de materials així com dimanitzar els projectes i àmbits de l’acció de la institució.

Sota el lema “Estima i viu la justícia” s’emprèn un camí cap a les fonts, explica Eva San Martín, “a les arrels de la nostra essència i identitat, per recordar-les, actuar en conseqüència, ser presència activa i un referent en valors en la societat, especialment en aquest temps en el qual les persones sembla que han perdut valor”.

Amb la pregunta “Què fas amb el teu germà?”, Càritas vol recordar que cadascú és guardià del seu germà, guardià dels seus drets. Com indica la guia de la campanya, “sense els drets humans no podem obrir la porta a un ordre civil d’acord amb la dignitat humana. Tots som guardians de la veritat, de la llibertat, de la justícia, de l’amor”.

Pla triennal

Després d’aquesta primera fase, durant el segon període, del 2015 al 2016, el lema serà “Practica la justícia”. Des de Càritas es posarà l’accent en la pràctica de la justícia i dels drets, en l’acció directa transformadora i en la denúncia profètica.

“Cridats a ser en comú”
serà la idea central del darrer període (2016-2017), amb l’objectiu posat en la comunitat, el compromís i la participació. Els continguts desenvoluparan la proposta que l’amor transcendeix, supera la justícia, es fa comunió i construeix comunitat. Una comunitat que es posa en marxa, a contracorrent, que dóna testimoni de la seva fe amb les seves obres, amb la manera de ser i de fer. Una comunitat que és sal i llum.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!