Un Metavers és un món virtual en 3D connectat a Internet, on els usuaris ingressen a través dels seus avatars digitals en temps real per treballar, comprar, socialitzar, aprendre i entretenir-se. Aquest espai digital immersiu tendeix a assemblar-se al món físic en què vivim. Hi podem trobar-nos amb amics en cafès, compartir-hi opinions, intercanviar béns digitals o tancar negocis i crear contingut, fomentant així noves maneres d’interacció virtual.

Per fer-ho més senzill i per entendre el terme Metavers podem substituir-lo pel terme Ciberespai, és a dir, és com una segona realitat (virtual) a la qual accedim o bé a través d’ordinadors o bé directament a través de dispositius especials com ulleres de realitat virtual o realitat augmentada i per mitjà de les quals podrem interactuar amb altres usuaris i amb els objectes de la realitat virtual.

És com una segona realitat (virtual) a la qual accedim o bé a través d’ordinadors o bé directament a través de dispositius especials com ulleres de realitat virtual o realitat augmentada

Ara per ara, sembla ser que el Metavers està en la primera etapa de desenvolupament i en la seva fase més incipient i diferents grups de desenvolupadors, marques i empreses estan creant els seus propis mons virtuals. De fet, en el futur, quan aquests mons siguin interoperables (quan es puguin connectar entre si), probablement haurà nascut el veritable Metavers.

Així, el Metavers pretén ser una rèplica del món físic en un ecosistema completament digital on cada usuari està representat per un avatar. Un avatar és un personatge tridimensional personalitzat que has de crear per accedir al Metavers i que és la interfície a través de la qual interactuaràs amb la resta de persones usuàries del mateix.

Per posar un exemple, si no hem entès encara en què consisteix això del Metavers, els convidem a veure una de les pel·lícules més emblemàtiques al voltant d’aquest fenomen: Ready Player One.

En paraules de Yuval Noah Harari (2018), per sobreviure i prosperar en un món així, necessitarem un munt de flexibilitat mental i grans reserves d’equilibri emocional. Benvinguts al segle XXI!

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!