PuntBarcelona, una trobada anual que fomenta la cultura de l’encontre i el diàleg a Barcelona, viu aquest cap de setmana la seva sisena edició. Les sessions d’aquesta iniciativa, impulsada pel moviment Comunió i Alliberament amb l’ajuda de més de 120 voluntaris, es fan des de divendres al vespre fins diumenge a la tarda a les Cotxeres de Sants.

Des d’una voluntat de rigor i pluralitat, PuntBCN porta a l’espai públic temes relacionats amb els reptes dels nostres dies. Tot es viu en tres dies d’activitats per enfortir la cultura de l’acollida, entesa com el fonament de l’autèntic diàleg.

Aquest esdeveniment cultural s’ha consolidat a Barcelona com un espai on es puguin afrontar, des de diferentes perspectives i sensibilitats, els temes que afecten la convivència. Des del compromís que neix d’una experiència cristiana oberta a la societat, ofereix una aportació a la construcció d’una nova cultura.

Exposicions, testimonis, taules rodones, conferències, concerts i espectacles són les grans eines per dialogar i oferir propostes als reptes culturals, polítics i educatius del nostre temps. Tal com ha explicat Lluís Bou, president de Punt Barcelona, en una entrevista a Ràdio Estel, la iniciativa vol ser una confluència de realitats diverses en un projecte compartit: “És urgent que entre tots intentem construir la ciutat comuna, l’entorn on tots hem de conviure, per això PuntBCN vol afavorir-ho com a espai de trobada, diàleg i estar oberts a diferents sensibilitats, opinions i expeirències.”

Tal com ha recordat Bou, PuntBarcelona “va néixer fa vuit anys arran del fet que grup d’amics, molts pertanyents Comunió i Alliberament, vam veure la necessitat d’ajudar-nos i sostenir-nos per afrontar els temes que més afecten la convivència i el camí personal”.

La trobada d’aquest cap de setmana a les Cotxeres de Sants, de Barcelona, també vol donar visibilitat a la feina i tasca que moltes entitats estan oferint en aquests moments

El president de PuntBarcelona ha comentat també que la dinàmica serà sempre participativa i que, en paral·lel a la trobada general, hi haurà activitats per a nens i nenes, el Puntet. Tota la trobada parteix aquest any d’una frase de Cesare Pavese, que diu que “viure és començar, sempre, a cada instant”.

La trobada d’aquests tres dies comença aquest divendres a les 7 de la tarda amb una sessió titulada El desafiament Francesc, a càrrec del catedràtic de filosofia moral Massimo Borghesi. Dissabte es parlarà del totalitarisme a partir del pensament de Hanna Arendt, de l’actual pandèmia, de les tecnologies de la informació i de l’educació a partir de dues mirades. A més, el dia es completarà amb una vetllada musical.

Finalment diumenge, PuntBarcelona es completarà, abans de l’Eucaristia final presidida pel bisbe Xavier Vilanova, amb una reflexió sobre la idea de tornar a emprendre camins i la presentació del testimoni del cirurgià Enzo Piccinini, a partir de la visió d’un amic seu. A la trobada, que és oberta a tothom, és possible apuntar-se a través del web puntbarcelona.cat 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!