El 18 de desembre, centenars de persones de diversos centres i grups d’esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés han portat el naixement de Jesús als cims de Catalunya.

La pujada del pessebre és una tradició que els centres d’esplai del MCECC realitzen cada mes de desembre i mobilitzen infants, joves i famílies del centre i de l’entorn de les parròquies a les quals estan vinculats. A més de celebrar el naixement de Jesús, també és una oportunitat per enfortir vincles i generar germanor entre els membres de la comunitat del centre d’esplai.

Diumenge, diversos centres d’esplai del MCECC han organitzat pujades a cims. El Centre d’Esplai Parroquial de Premià, per exemple, va pujar a Sant Mateu (serralada de Marina), el Grup de Colònies i Campaments Casp al Puigsacalm, el Centre d’Esplai La Teranyina i el Grup d’Esplai La Trepa a La Mola (parc de Sant Llorenç de Munt i serra de l’Obac) i l’Esplai Sant Ignasi a Les Avellanes (Noguera). Un cop al cim, s’han celebrat eucaristies, llegit pregàries i realitzat activitats.

“El lleure educatiu fa possible una acció pastoral de frontera”

MN. LLUÍS PETIT (rector de Premià de Mar)

En una d’aquestes pujades, mossèn Lluís Petit, rector de Premià de Mar, ha explicat el sentit d’aquestes pujades. Durant l’homilia de l’Eucaristia, tot esmentant Joan Pau II, ha afirmat que “la fe ha d’arrelar-se en la cultura”. Segons ha afegit, les tradicions del pessebre, de recollir verd —allà on sigui permès— i de pujar el pessebre a una ermita o a un cim “ajuden a viure la fe en comunitat”. “Així, el lleure educatiu fa possible una acció pastoral de frontera. Força famílies haguessin pogut passar el diumenge fent compres i, gràcies als monitors, van acompanyar els fills en una d’aquestes pujades del pessebre: una bona forma d’apropar el Nadal”, ha conclòs. 

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés és una federació amb un bagatge de més de 60 anys que agrupa més de 200 centres d’esplai distribuïts entre les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, Castelló, les illes de Mallorca i Menorca i també el principat d’Andorra. Els seus centres acullen prop de 25.000 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 4.500 monitors i monitores.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!