El Vaticà ha donat a conèixer els logos i lemes oficials per al proper viatge del Papa, del 2 al 13 de setembre, a Indonèsia, Papua Nova Guinea, Timor Oriental i Singapur.

La primera parada el durà a Indonèsia, del 3 al 6 de setembre. Per a aquesta visita el logo mostra el Papa amb la mà aixecada en senyal de benedicció, dempeus davant una garuda daurada, una àliga sagrada, que ha estat representada d’una manera que recorda la roba tradicional indonèsia batik.

També hi ha un mapa d’Indonèsia, un arxipèlag caracteritzat per una gran varietat de grups ètnics i socials, idiomes, cultures i creences religioses. El lema del viatge és “Fe-Fraternitat-Compassió”.

La segona etapa del viatge el durà a Papua Nova Guinea, on restarà fins al 9 de setembre. La peça central del logo és una creu, representada en colors destinats a evocar les albades i capvespres de Papua Nova Guinea.

A la creu es pot veure una Au del Paradís, que simbolitza Papua. El lema és “Prega”, inspirat en la petició dels deixebles a Jesús: “Senyor, ensenya’ns a pregar”.

Des de Papua Nova Guinea Francesc viatjarà fins a Timor Oriental, on s’hi estarà fins al dia 11. Al centre del logo hi ha el Papa amb la mà aixecada, beneint. Al seu darrere hi ha el globus terraqüi del qual n’emergeix un mapa de Timor.

A sobre, escrit en un arc, hi ha el lema de la visita: “Que la vostra fe sigui la vostra cultura”, una exhortació al poble a viure la fe segons la seva cultura i tradicions.

L’última parada del Papa serà la nació insular de Singapur, de l’11 al 13 de setembre. El logo representa una creu estilitzada, inspirada en l’estel que va guiar els savis d’Orient, en l’Eucaristia i en les cinc estrelles de la bandera de Singapur. A tots dos costats de la creu, el lema: “Unitat-Esperança.”

La unitat expressa comunió i harmonia entre els creients, tant dins de l’Església com en el context de la societat i les relacions familiars. I l’esperança suggereix que el viatge apostòlic serà un raig d’esperança per als cristians de la regió, especialment per a aquells que pateixen discriminació i persecució.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!