Prop de 3.000 persones viuen en situacions de sense llar a Barcelona

Prop de 3.000 persones viuen situacions de sense llar a la ciutat de Barcelona. Són dades del març del 2013 de la Xarxa d’atenció a les persones sense llar, de la qual forma part Càritas diocesana de Barcelona. Segons aquestes dades, 870 persones dormen al carrer, 1.451 s’estan en equipaments de la Xarxa i 595, malviuen en assentaments.

Aquestes són algunes de les situacions fruit de la precarietat en l’habitatge, que una persona pateix i que es consideren sense llar. Aquest concepte, no obstant això, també fa referència a altres situacions com la d’amuntegament, desnonaments o les que es produeixen en viure en espais insalubres, entre d’altres. Per denunciar aquestes realitats i, sobretot, per instar les administracions que garanteixin a tothom l’accés a un habitatge digne i adequat, Càritas diocesana de Barcelona i la XapsII han organitzat una flashmob a la plaça de Sant Jaume.

Prop de 300 persones ateses per diferents entitats de la Xarxa han participat en aquesta acció, amb la qual es vol denunciar la situació d’emergència residual que es viu a l’Estat espanyol. El lema d’aquest reclam és “per un habitatge digne i adequat. Ningú sense llar” i s’emmarca dins de la campanya 2014 de les persones sense llar, que se celebra aquest diumenge dia 30 de novembre.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!