Les Vacances Amigues permeten a les persones grans que hi participen gaudir d’uns dies de reconnexió fora de casa. Gràcies a aquest projecte d’Amics de la Gent Gran, les persones grans deixen de banda la soledat del dia a dia, per passar uns dies amb amics i amigues i amb les persones voluntàries que fan possible aquesta iniciativa.

Amb la campanya “Per un estiu en companyia”, que es va posar en marxa el mes de maig, la Fundació busca recaptar fons per cobrir les despeses de les activitats que s’estan duent a terme durant l’estiu, amb les Vacances Amigues com a eix principal.

Amics de la Gent Gran donarà, dilluns 8 de juliol, el tret de sortida a les Vacances Amigues amb el primer dels cinc torns que tindran lloc durant el juliol a Catalunya. En total, més de 135 persones grans participaran en aquests cinc grups, amb Calaf com a destí. A València, gaudiran d’aquesta sortida entre el 22 i el 24 de juliol. A més, a Saragossa, Madrid i Sevilla, la Fundació organitzarà excursions d’un dia per poder permetre la participació de més persones.

Gràcies a aquesta iniciativa, les persones grans deixen de banda l’aïllament que pateixen durant gran part de l’any

Les sortides programades ajuden, durant uns dies, a deixar de banda el sentiment de soledat no desitjada, gràcies a l’acompanyament mutu que es fan entre els diferents amics i amigues que hi participen. Gràcies a això, les persones grans reconnecten, deixant de banda l’aïllament que pateixen durant gran part de l’any.

A les estades, que es faran a una casa de colònies de Calaf, es programen activitats físiques adaptades, excursions o tallers que ajuden a convertir aquestes sortides en un moment de diversió compartida. Les persones assistents comptaran amb habitacions adaptades a les seves necessitats i amb l’assistència, per si fos necessari, d’una infermera.

Les persones voluntàries de la Fundació permeten desenvolupar tots els programes i projectes que l’entitat porta terme durant tot l’any. Però cal remarcar la importància que el voluntariat té per a l’organització de les Vacances Amigues, una iniciativa que no es podria organitzar sense la seva gran tasca. Aquest 2024, prop de 70 persones voluntàries participaran als cinc torns que tindran lloc a Catalunya.

Amics de la Gent Gran és una fundació de voluntariat que va néixer fa 37 anys amb un somni: viure en una societat que reconegui el paper, la singularitat i el valor de les persones grans que la conformen, tot evitant la seva invisibilitat i discriminació.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!