Roma acull el 25 i 26 de maig la primera Jornada Mundial del Nen, convocada pel papa Francesc, que aplegarà uns 70.000 infants.

Com ha explicat el prefecte del Dicasteri per a la Cultura i l’Educació, el cardenal José Tolentino de Mendonça, els protagonistes “són els petits i revifa en tots l’esperança per a l’Església i per a la societat humana”. També ha comentat que la jornada vol oferir un signe de comunió i una “profecia” d’unitat i de pau.

Durant els dos dies de la jornada, molts grups, associacions i persones es congregaran a Roma, però la trobada també inclou iniciatives a nivell diocesà.

Segons el coordinador de la jornada, el P. Enzo Fortunato, o.f.m., aquest esdeveniment és una invitació “a mirar el món a través dels ulls dels infants, que són l’esperança del poble, el seu futur”.

El primer dia s’inaugurarà l’Aldea Infantil i, posteriorment, les activitats es traslladaran a l’Estadi Olímpic. L’acte començarà amb una processó de nens vestits amb roba tradicional, en representació de 101 nacions, per portar un missatge de pau.

Seguirà la salutació del cardenal de Mendonça i la interpretació de l’himne de la jornada, del mestre Marco Frisina i interpretat pel cor Zecchino d’Oro i les corals de la Galassia dell’Antoniano, amb un total d’uns 1.500 nens cantaires.

Després actuaran alguns artistes, hi haurà espectacles, cants, reflexions i testimonis.

A la tarda s’espera l’arribada del Papa a l’estadi per respondre les preguntes dels nens. Tot seguit, hi haurà un partit de futbol de cinc minuts de durada, entre nens i alguns futbolistes famosos, capitanejats per Gianluigi Buffon.

El mateix Papa l’inaugurarà. Després, hi haurà un espectacle del Cirque du Soleil.

Diumenge 26, a la plaça de Sant Pere, hi haurà la missa presidida per Francesc, precedida per l’entrada d’alguns nens amb vestits tradicionals. Després de l’Àngelus, Roberto Benigni donarà vida a un monòleg.

D’altra banda, el president de la Comunitat de Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, destacarà el tema de la pau. De fet, molts dels nens que seran presents a la jornada, han arribat a Itàlia gràcies a corredors humanitaris.

Després, serà el torn de dos joves estudiants que oferiran el seu testimoni, de Nigèria i de l’Afganistan.

Més informació: www.jornadamundialdelosninos.org.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!