Primer columbari en un temple catòlic a la diòcesi de Girona

S’ha presentat l’Espai Memorial del Santuari de la Mare de Déu dels Àngels, un lloc sagrat on guardar les restes dels difunts que disposa de columbaris amb capacitat per a prop de 400 urnes cineràries. Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona, ha fet la benedicció del columbari en un acte solemne.

El santuari ja ha rebut demandes de diversos feligresos interessant-se per contractar urnes al nou Espai Memorial, un espai que afavoreix el recolliment i dignifica les restes d’aquells que allí reposen.

Amb la construcció del primer columbari en un temple catòlic de la diòcesi de Girona, l’Església respon i s’avança a una creixent demanda de la societat i els feligresos vers la incineració i el desig de guardar les despulles dels familiars en un lloc proper i sagrat. Ha estat aquest interès ciutadà el que ha motivat al construcció del columbari.

L’Espai Memorial del Santuari de la Mare de Déu dels Àngels disposa de dos murals foto ceràmics il·lustrats amb imatges al·legòriques de la Mare de Déu dels Àngels. Darrere de cada mosaic es guarda una urna cinerària.

Santi Bach, conseller delegat de GiemUnik, empresa encarregada de la construcció i gestió de l’Espai Memorial, explica que amb els Espais Memorials “donem resposta a una demanda creixent dels feligresos dels llocs sagrats on dipositar les cendres. Els oferim una solució innovadora que es basa en la recuperació de les criptes de les esglésies com a espai on dipositar les despulles, una pràctica vigent fins al segle XIX”. L’empresa catalana ha construït i gestiona a Catalunya dos altres Espais Memorials, els de Sant Joan Baptista de Reus i Sant Joan Baptista de Tarragona, i també a altres parròquies de Navarra, Astúries, Madrid i Andalusia.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!