Presentat el programa del viatge papal a Turquia

El Vaticà ha presentat el programa oficial del viatge del papa Francesc a Turquia. El Papa ha acceptat la invitació de les autoritats civils turques i de Sa Santedat Bartomeu I i dels bisbes per visitar el país del 28 al 30 de novembre.

Francesc sortirà el divendres 28 a les 9.00 de l’aeroport de Roma Fiumicino i arribarà a l’aeroport d’Esemboga d’Ankara a les 13.00. Des d’allà visitarà el mausoleu de Kemal Ataturk i anirà al Palau Presidencial, on es trobarà amb el president de la República i pronunciarà un discurs. Després es reunirà amb el primer ministre i visitarà el president d’Afers Religiosos al Diyanet.

L’endemà, dissabte 29, Francesc viatjarà amb avió fins a Istanbul, on visitarà el museu de Santa Sofia, la mesquita Sultà Ahmet i la catedral catòlica de l’Esperit Sant, on celebrarà una missa. Més tard, durant una cerimònia ecumènica pregarà a l’església patriarcal de Sant Jordi i al Palau Presidencial es trobarà amb Bartomeu I.

Diumenge 30, el Papa celebrarà una missa en privat a la delegació apostòlica. A l’església patriarcal de Sant Jordi assistirà a la Divina Litúrgia i pronunciarà un discurs al qual seguirà una benedicció ecumènica i la signatura d’una declaració conjunta amb el patriarca Bartomeu I. A la tarda, des de l’aeroport d’Istanbul, tornarà a Roma.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!