Presentat el logo de l'Any de la Vida Consagrada

S’ha presentat el logotip per a l’Any de la Vida Consagrada que té com a lema “La vida consagrada en l’Església avui”. Convocat per la Congregació per als Instituts de la Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica, començarà el 30 de novembre, primer diumenge d’Advent, amb una missa presidida pel papa Francesc, i acabarà el 2 de febrer del 2016.

El logotip és obra de la pintora Carmela Boccasile i expressa els valors fonamentals de la vida consagrada i el reconeixement a l’obra de l’Esperit Sant, que difon les riqueses de la pràctica dels consells evangèlics a través de múltiples carismes.

Un colom sosté lleument sobre l’ala un globus polièdric mentre es posa sobre l’aigua, de la qual s’aixequen tres estels custodiats per l’altra ala.

El signe gràfic que dibuixa el perfil del colom correspon en àrab a la paraula “pau”: una crida a la vocació de la vida consagrada perquè sigui exemple de reconciliació universal en Crist. El colom, explica l’autora, pertany a la simbologia clàssica per indicar l’acció de l’Eperit Sant, font de vida i inspirador de creativitat. L’au, que plana sobre un mar inflat de vida sense expressar, recorda la fecunditat pacient i confiada, mentre que els signes que l’envolten revelen l’acció creadora i renovadora de l’Esperit. El colom evoca, a més, la consagració de la humanitat a Crist en el baptisme.

Les aigües, formades per peces de mosaic, indiquen la complexitat i l’harmonia dels elements humans i còsmics, que l’Esperit fa “gemegar” segons els designis misteriosos de Déu perquè convergeixin en la trobada acollidora i fecunda que porta a una nova creació, tot i que estiguin amenaçats per un mar d’hostilitats.

Els tres estels recorden la identitat de la vida consagrada al món: com confesio Trinitatis, signum fraternitatis et servitium caritatis. Expressen la circularitat i la relació de l’amor trinitari que la vida consagrada mira de viure, és el signe de la fraternitat. Els estels també indiquen el triple segell auri amb el qual la iconografia bizantina honora Maria, model i patrona de tota vida consagrada.

El globus polièdric representa el món amb la varietat de pobles i cultures. L’alenada de l’Esperit el sosté i el condueix cap al futur.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!