S’ha presentat a la sala d’actes del Col·legi de Metges de Barcelona el nou llibre del doctor Jaume Duran i Navarro, La dimensió humana. Neurones i salms, publicat per Editorial Claret. Davant d’una cinquantena d’assistents, l’autor ha revelat els motius que l’han portat a escriure l’obra, que recull les diferents perspectives filosòfiques, científiques i espirituals que han volgut entendre l’essència humana al llarg del temps.

Durant la ponència, el Dr. Duran ha reivindicat que l’obra neix del seu amor per la vida humana i que, per reforçar aquest amor, cal conèixer-se un mateix. “Convivint amb la nostra realitat personal omplim el nostre cor de pensaments, sentiments i experiències que ens fan viure com a éssers humans, estimant i coneixent els altres”, ha dit.

En aquest sentit, el Dr. Duran explica que les teories reduccionistes es limiten a estudiar la persona des de la materialitat i l’evolucionisme i que, amb la lectura del llibre, pretén anar més enllà i veure si aquestes són viables amb l’espiritualitat i la relació amb Déu. “Si el nostre cervell explica només el que experimentem com a humans —ha afirmat—, som tan sols un cervell evolucionat, però si volem analitzar la persona integralment cal tenir en compte la dimensió espiritual.”

Al llibre es plasma aquesta concepció de l’ésser humà a través d’una lectura pròpia i estudiada del llibre dels Salms que, segons l’autor, “donen resposta als anhels i a les preocupacions i resumeixen les dimensions de tota persona humana”. En aquest sentit, el metge i teòleg ha animat els assistents a aprofundir en la lectura dels Salms, així com de l’Antic i el Nou Testament per “entendre l’ésser humà en la seva totalitat”. Durant tota la presentació, l’autor ha volgut agrair el suport i l’ajuda del teòleg Francesc Torralba, que va conduir la tesi doctoral que ha propiciat la publicació d’aquest llibre.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!