Presentat el diccionari en línia de l'Església a Amèrica Llatina

S’acaba de presentar el Diccionari d’Història Cultural de l’Església a Amèrica Llatina, una iniciativa del Consell Pontifici de la Cultura. El cardenal Gianfranco Ravasi, president d’aquest Consell Pontifici, ha assenyala que és “com un arbre que creixerà amb el temps”.

Té un format semblant al de la Viquipèdia. Disposa de 700 entrades, hi ha 1.000 més en procés de revisió, 2.000 en esborrany i s’espera arribar a les 5.000.

El padre Fidel González, professor de la Pontifícia Universitat Urbaniana i encarregat del projecte, ha dit que “calia oferir al públic interessat en la història i formació d’Amèrica un instrument de consulta fàcil, on es posés de manifest la contribució indubtable que el fet cristià ha donat a la identitat, unitat i originalitat de l’Església a Amèrica Llatina“. El professor ha explicat que ja hi han obres d’aquest estil, però mancava “un diccionari que recollís el paper del cristianisme en la forja del continent”.

En aquest projecte han participat experts de les comissions culturals de cada conferència episcopal i també hi col·labora la Universitat Popular de l’estat de Puebla.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!