Presentada la Trobada Mundial de les Famílies a Filadèlfia

Els arquebisbes Vicenzo Paglia, president del Pontifici Consell per a la Família, i Charles Joseph Chaput, de Filadèlfia, han presentat la Trobada Mundial de les Famílies que tindrà lloc en aquesta ciutat nord-americana del 22 al 27 de setembre del 2015. El lema és L’amor és la nostra missió, la família plenament viva.

L’arquebisbe Chaput s’ha referit a les profundes arrels religioses de la seva arxidiòcesi i ha manifestat el desig de comptar amb la presència del Papa en la trobada, a la qual s’espera que assisteixin entre 10.000 i 15.000 persones d’arreu del món. També ha assenyalat que el tema està basat en la famosa frase de sant Ireneu: “La glòria de Déu és que l’home visqui”. “De la mateixa manera”, ha explicat, “la glòria dels homes i les dones és la seva capacitat d’estimar com Déu estima. La vida en família és una invitació a encarnar aquest amor en la vida quotidiana”.

La trobada de Filadèlfia estarà acompanyada d’un document oficial, una catequesi que ajudarà els responsables de les parròquies i les diòcesis, així com els catequistes i altres persones interessades en preparar-se per a la cimera. El text té deu punts. Es parteix del propòsit de la nostra creació i continua amb la naturalesa de la nostra sexualitat, l’aliança del matrimoni, la importància dels nens, el lloc del sacerdoci i la vida religiosa en l’economia de la comunitat cristiana, la llar cristiana com un refugi per al cor ferit, el paper de l’Església i el testimoni de les famílies cristianes cap a un món més ampli.

Durant tota la trobada s’exposarà a la basílica catedral de Filadèlfia un quadre de l’artista Neilson Carlin, que representa la Sagrada Família al costat dels pares de Maria. “Són un recordatori que la família cristiana inclou tant els joves com els ancians; que va més enllà dels pares i els nens per incloure els avis i moltes altres relacions” ha dit l’arquebisbe Chaput.

Esdeveniments a Roma

De la seva banda, l’arquebisbe Paglia ha presentat els esdeveniments que organitza el seu dicasteri durant aquest any i el proper referents a temàtica familiar. El 18 de setembre, amb col·laboració amb Càritas internacional, tindrà lloc un seminari sobre Família i pobresa, on participaran més de 150 persones. El 28 de setembre, amb el tema La benedicció de la llarga vida, els ancians i els avis es trobaran amb el Papa a la plaça de Sant Pere. Del 22 al 24 de gener del 2015 hi haurà un congrés internacional d’associacions, moviments i grups per la família i per la vida amb el tema Rellegir plegats el Sínode extraordinari sobre la família, i el 24 de març, aniversari de la publicació de l’encíclica de Joan Pau II Evangelium vitae, hi haurà una vetlla de pregària a la basílica romana de Santa Maria la Major.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!