Presentació dels actes del 75è aniversari dels Manaies de Girona

S’ha presentat el programa oficial de celebracions del 75è aniversari de la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona, commemoració que es perllongarà fins a la Setmana Santa de l’any vinent. L’acte ha tingut lloc al Castrum de Sant Lluc, seu de la confraria. Hi era present l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, i el president de la Confraria, Narcís Reixach.

En la llarga llista d’actes programats, cal destacar l’obertura oficial de la celebració, el divendres 4, a les 20 h, a l’Auditori Josep Irla de Girona i que presidiran el bisbe Francesc i l’alcalde de Girona, i en el qual pronunciarà una conferència sobre Girona i els Manaies el catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Girona, Joaquim Nadal i Farreras. L’endemà, dissabte, hi haurà a partir de les 18 h una desfilada dels manaies pel barri vell i una part de l’Eixample. En retornar a Sant Lluc, es procedirà a la benedicció de la imatge de sant Pau, patró de la confraria, situada en la fornícula de façana. L’obra l’ha realitzat l’artista i confrare, Josep Maria Trull.

També s’han anunciat el seguit d’activitats de caràcter artístic que s’han previst, com ara exposicions de fotografies, concurs de dibuixos entre els escolars, per escollir el cartell de la confraria per la Setmana Santa del 2015, cicle de conferències que pronunciaran, entre d’altres el bisbe Francesc Pardo i l’abat de Montserrat, P. Josep M. Soler, un concert a l’Auditori i també la transmissió per TV3 de la cavalcada de Reis de Girona, en celebrar el 60è aniversari que l’Ajuntament va encarregar a la Confraria l’organització de l’acte. Els actes culminaran amb la inauguració d’una escultura commemorativa en una cèntrica plaça de Girona.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!