Presentació del documental de TV3 "Déu

Dimarts que ve, 23 de desembre, a les 22.00, TV3 estrena el documental Déu, amb accent, de M. Dolors Genovès, que s’emetrà durant el programa Sense ficció. Els protagonistes són deu persones que parlen de Déu i de la seva relació amb la transcendència. Jueus, catòlics, musulmans, ortodoxos, protestants, sufís, testimonis de Jehovà i budistes han participat en aquest documental i han assistit a la presentació, aquest vespre, a la seu de la SGAE de Barcelona.

Com a preludi de la projecció del documental, produït per Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Brutal Media, s’han adreçat al públic assistent el director de TV3, Eugeni Sallent; la directora de Déu, amb accent, M. Dolors Genovès; el productor executiu de Brutal Media, Raimon Masllorens, i el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell.

“Aquesta és la darrera obra de la Dolors Genovès, que té una trajectòria molt llarga i valuosa a la televisió i fent documentals”, ha dit Eugeni Sallent. “El documental afronta les relacions de diferents personatges amb Déu, un repte que no és senzill, que la Dolors ha sabut trobar de manera encertada i amb sensibilitat. És una obra que aporta molt valor i sentit a una televisió pública.”

De la seva banda, Dolors Genovès, directora de Déu, amb accent, ha destacat la col·laboració de les comunitats religioses i l’objectiu d’acostar els espectadors a la realitat de les diverses religions: “No ha estat un repte difícil perquè ens ho han posat molt fàcil les deu persones que surten al documental, les comunitats religioses, l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona i la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat.” “Em demanen el perquè d’aquest documental. I per què no? Aquesta pregunta indica que hi ha un desconeixement o prejudici. El que vol el documental és apropar a una realitat amb nous ciutadans, nous catalans que han anat incorporant noves religions.”

Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, s’ha mostrat satisfet per l’aposta de TV3 per un documental al voltant de les religions: “En nom de la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, agraeixo a Televisió de Catalunya que hagi apostat per aquest projecte, perquè des de la Direcció General d’Afers Religiosos, la nostra pràcticament única obsessió és donar-ho a conèixer. Felicitats per la idea, per la consecució i perquè ja té una data d’emissió en horari de màxima audiència.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!