Aquesta serà la temporada de la represa“, ha manifestat Josep Peramiquel, coordinador general de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, entitat que aglutina 64 grups d’arreu del territori. Tots amb la missió de portar damunt l’escenari la història universal del naixement de Jesús i la lluita entre el bé i el mal, enmig dels paisatges locals de cada municipi, a partir de textos com els de Frederic Soler, Pitarra; Ramon Pàmies; Josep M. Folch i Torres o Francesc d’Assís i Picas.

La nova temporada comptarà amb 53 grups teatrals de 45 municipis diferents. Arrenca l’11 de desembre amb els Pastorets d’Ulldecona i s’allarga fins al 5 de febrer, amb els Pastorets del Vendrell. Entremig més de 200 representacions, 45.000 espectadors i 5.000 persones involucrades en les representacions. Enguany esperen recuperar xifres del 2019, l’any abans de la pandèmia.

També cal destacar que del 16 de desembre fins a finals de gener es podrà visitar a l’Ateneu de la Fundació Iluro de Mataró l’exposició La força dels Pastorets, una mostra sobre aquest fenomen de cultura popular comissariada pel fotògraf i periodista Enric Lucena.

Roda de premsa de presentació de la temporada. Foto: Agustí Codinach

La presentació de la nova temporada dels Pastorets ha tingut lloc dimarts 29 a la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i, juntament amb Peramiquel, hi ha participat Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment ha tingut lloc la taula rodona Pastorets: més enllà del teatre amateur.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!