Dijous 28 de setembre, a les 19:00 hores a l’Espai Muralla del Centre Tarraconense «El Seminari», té lloc la presentació de la imatge restaurada de la Mare de Déu de Valldosera, del segle XIV. Aquesta imatge, durant temps desapareguda, fou localitzada i identificada com la Mare de Déu de Valldosera per la historiadora de l’art Francesca Español.

Albert Palau, l’antiquari que va adquirir-la, informat de la trajectòria de l’escultura, tingué clar que el seu deure moral era fer donació de l’obra a l’Arquebisbat de Tarragona. El desembre de 2022 va ser lliurada al Museu Diocesà de Tarragona i amb la col·laboració de la Xarxa de Museus de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre ha estat recentment restaurada. Es tracta d’una peça exquisida d’alabastre, datada al segle XIV, i vinculada a l’art gòtic llenguadocià.

En un acte obert a la ciutadania, es presenta aquesta restauració amb les intervencions dels restauradors Emma Zahonero i Jesús Mendiola (MVARTE), que explicaran el procés de conservació i restauració de la imatge. A la vegada, la Dra. Francesca Español explicarà la història i l’art de la Mare de Déu de Valldosera.

L’acte serà presidit per l’arquebisbe Joan Planellas i Barnosell i presentat pel director del Museu Diocesà de Tarragona, Andreu Muñoz Melgar.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!