“Estic profundament preocupat pels últims informes” sobre Ucraïna, cosa que “obre l’escenari alarmant d’un conflicte armat que causa patiment humà, mort i destrucció terribles”.

Ho ha dit el president de la Comissió de les Conferències Episcopals de la Comunitat Europea (COMECE), el cardenal Jean-Claude Hollerich, davant l’atac rus a Ucraïna. Segons el purpurat, la pau al continent europeu i més enllà està greument amenaçada.

En nom dels bisbes europeus, el president de la COMECE mostra la proximitat fraterna i la solidaritat amb el poble i les institucions ucraïneses.

Compartint les preocupacions del papa Francesc, el cardenal Hollerich fa una crida a les autoritats russes per posar fi a les accions hostils que només provoquen patiment i ignoren el dret internacional.

“La guerra és un afront greu a la dignitat humana i no té cabuda al nostre continent”

Per això, demana a la comunitat internacional que continuï buscant una solució pacífica a la crisi a través del diàleg diplomàtic i fa una crida als líders europeus a mostrar “unitat i donar suport a mesures que promoguin la distensió i el foment de la confiança, evitant alhora qualsevol pas que pugui reforçar potencialment el conflicte violent”.

El cardenal Hollerich també insta a acollir els refugiats “que fugen de la seva pàtria a Ucraïna de la guerra i la violència i cerquen protecció internacional. És la nostra vocació, la nostra responsabilitat i el nostre deure acollir-los i protegir-los com a germans i germanes”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!