Premi Sant Fèlix per a la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines i les Carmelites Descalces

D’ençà del 1996, el bisbat de Girona, a l’entorn de la festa de Sant Francesc de Sales, concedeix els Premis Sant Fèlix que reconeixen, de forma simbòlica, persones, institucions, col·lectius o organismes que s’hagin distingit en la seva acció social, educativa, formativa i religiosa en l’àmbit territorial de la diòcesi gironina.

Un repàs a la llista dels que en aquests gairebé vint anys han estat guardonats (el corresponent a l’any 2012 no es va concedir per raó de la malaltia del bisbe Francesc Pardo) posa en relleu una notable varietat: des de la cooperativa la Fageda, fins al Banc dels Aliments; des del Rusc de Tordera fins a les pàgines de Cooperació i Solidaritat del diari El Punt.

Sense que sigui una norma escrita, els dos premis que cada any es concedeixen es reparteixen entre una entitat d’Església i una de l’àmbit civil, per exemple, els premis de l’any 2009 van ser molt garrotxins: Càritas Garrotxa i els Amics de l’Alta Garrotxa.
Enguany s’ha mantingut aquesta pauta: la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines i la comunitat de les Carmelites Descalces de Girona.

Funcions tutelars a més de mil persones

Aquesta fundació té com a missió la protecció jurídica i social de persones en situació de vulnerabilitat o que, per causa de malalties mentals, efectes d’envelliment o una discapacitat intel·lectual, necessiten suport per a l’exercici de la seva capacitat jurídica.

L’entitat fonamenta especialment l’acció tutelar en l’acompanyament social i terapèutic, àmbits als quals destina el 66% dels recursos humans. La resta dels professionals i voluntaris de la Fundació concentren la seva tasca en la gestió econòmica i la defensa jurídica de les persones que protegeix, sota la llei civil catalana.

A banda d’aquest suport específic, també impulsa i promou el desenvolupament de programes, recursos i equipaments socials que permetin millorar la qualitat de vida del col·lectiu de les persones ateses i de les seves famílies.
Durant els darrers deu anys, la Fundació ha exercit funcions tutelars per a més de 1.100 persones.

Testimoni teresià en el cor de Girona

Fa poques setmanes Catalunya Cristiana es feia ressò del testimoni físic i espiritual de la comunitat de religioses Carmelites Descalces al barri gironí de Montilivi. Les religioses hi són de fa gairebé seixanta anys. Diàriament conviden a la litúrgia de les hores al so de les seves campanes. La seva capella és dels pocs temples de la ciutat que resta obert tot el dia i discretament ajuden un grup de persones necessitades.

El bisbat els agraeix, amb el Premi Sant Fèlix, aquesta presència i fidelitat carmelitana, precisament l’any que les religioses de Girona, amb les seves germanes d’arreu del món, celebren els cinc segles de la reformadora carmelitana, santa Teresa de Jesús.
A tots els guardonats i guardonades, enhorabona!

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!