El papa Francesc ha enviat un missatge de pregària i proximitat al cardenal Matteo Maria Zuppi, president de la Conferència Episcopal Italiana i arquebisbe de Bolonya, ciutat on la situació empitjora a causa de la impressionant catàstrofe provocada per les inundacions que han assolat la regió de l’Emília-Romanya.

Segons es llegeix en el telegrama firmat pel substitut de la Secretaria d’Estat,  Mons. Edgar Peña, el papa Francesc demana al cardenal Zuppi que “transmeti als familiars i amics de les víctimes els seus sentiments de profunda proximitat”.

El Pontífex assegura “pregàries de sufragi pels difunts” i expressa les seves condolences als familiars, a més d’invocar a Déu “el consol per als ferits i per als qui pateixen les conseqüències de la greu calamitat”.

Francesc agraeix a tots els qui “en aquestes hores de particular dificultat treballen per portar socors i alleujar tots els patiments”, així com a “les comunitats diocesanes per la manifestació de comunió i proximitat fraterna a les poblacions tan durament provades”.

A tots, el Papa els ha enviat la benedicció apostòlica com a signe de particular proximitat espiritual.

Conferència Episcopal Italiana

La Conferència Episcopal Italiana també ha expressat proximitat fraterna a les poblacions afectades i assegura pregàries per les víctimes, els desapareguts i totes les famílies afectades.

La presidència de la Conferència Episcopal ha convidat les diòcesis, parròquies i instituts religiosos a pregar i a ser a prop dels habitants dels territoris afectats.

“Davant d’aquesta nova calamitat, comprenem clarament que hem d’estar units en l’emergència, que hem de tenir cura tots plegats de la nostra casa comuna, i ens comprometem a fer el que calgui per col·laborar en les tasques de socors i per garantir hospitalitat i solidaritat als necessitats”, afirmen els bisbes italians.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!