Aquest any l’edició de Sent la Creu, celebrada a la Sagrada Família de Barcelona, ha tingut com a protagonista Terra Santa. Per això, el patriarca llatí de Jerusalem, el cardenal Pierbattista Pizzaballa, s’ha fet present en aquesta celebració per apropar la realitat de Terra Santa i del cristians que hi viuen.

El cardenal Pizzaballa ha concedit una entrevista al nostre setmanari on parla del conflicte entre Israel i Palestina, entre altres temes, i reconeix que “estem molt sorpresos per la ‘timidesa’, diguem-ne així, de la comunitat internacional, que és incapaç de posar fi a aquesta tragèdia”.

El patriarca llatí de Jerusalem posa en relleu que aquest conflicte “demostra una cosa molt clara: que israelians i palestins no poden viure junts”. Per això, ha reclamat la creació de dos estats com a única solució possible.

Un dels aspectes que denuncia el cardenal Pizzaballa en l’entrevista és la violència del llenguatge, que s’està normalitzant, i que obre la porta a altres formes de violència.

En aquest sentit, subratlla l’aportació que poden fer els cristians per desescalar la tensió.

PIERBATTISTA PIZZABALLA

“L’Església i les altres autoritats religioses han d’intentar crear oportunitats de trobada interreligiosa, parlar en positiu, donar esperança, crear gestos que ajudin a veure que no tot està perdut”

El cardenal Pizzaballa reconeix que és molt complicat treballar per la pau en aquests moments i que el diàleg interreligiós viu moments difícils actualment.

El cardenal Pizzaballa davant la façana de la Sagrada Família / Agustí Codinach.

El patriarca aprofita l’entrevista per destacar la importància de la proximitat del papa Francesc en aquesta situació i demana als cristians d’arreu del món que no oblidin Terra Santa.

Per això, demana pregàries, donar a conèixer la situació i reprendre els pelegrinatges perquè “els pocs cristians que hi ha necessiten veure que el món cristià es fa present a Terra Santa”.

El cardenal Pizzaballa no vol acabar l’entrevista sense un missatge d’esperança perquè “fins i tot en les situacions més doloroses, com la nostra en aquest moment, les fonts de llum hi són”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!