El patriarca llatí de Jerusalem, el cardenal Pierbattista Pizzaballa, ha escrit una carta on recorda que en situacions de patiment com el Covid-19, Gaza 2021, l’explosió del port de Beirut o el terratrèmol de Síria i Turquia, sempre s’ha respost al clam dels pobres.

Per això, davant d’aquesta nova crisi a Terra Santa, el patriarca argumenta que s’ha de fer front a una situació que afecta nombroses famílies de diferents religions i totes les institucions de l’Església, incloses escoles, hospitals i parròquies.

PIERBATTISTA PIZZABALLA, patriarca llatí de Jerusalem

“La crisi actual no només ha causat mort, destrucció i fam a Gaza, sinó també un atur elevat, especialment a la zona de Betlem, i altres problemes socials a tot Terra Santa”

A Gaza, els recursos materials del patriarcat s’han estès més enllà de Jerusalem per incloure els veïns que pateixen i els que s’han refugiat a altres llocs.

Segons el cardenal Pizzaballa, “l’esperit de coordinació ha estat evident, perquè els actors locals també ens han estès la mà. Ho compartim pràcticament tot, des d’aliments i aigua fins a medecines i subministraments”.

Com destaca el patriarca, en aquest temps de dificultat, “hem après que per reconstruir el món físic hem de construir i protegir la confiança entre les persones”.

Des que va començar aquesta darrera crisi, d’arreu del món han arribat oferiments d’ajuda concreta. En aquest sentit, el cardenal Pizzaballa manifesta que “sabem el que hem de fer, com ho hem fet de tot cor en crisis anteriors, i sens dubte tornarem a fer-ho”.

Ara, el patriarca llatí de Jerusalem renova la crida per ajudar i “marcar una diferència concreta, i reconstruir l’entorn necessari perquè, en aquesta societat marcada per l’odi, puguem tornar a sembrar les llavors de la confiança, de l’esperança i de l’amor”.

Per col·laborar amb Terra Santa, trobareu tota la informació AQUÍ.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!