Pessebre Montserrat

Aquest diumenge 19 de novembre, Montserrat ha acollit un esdeveniment històric, “únic i irrepetible”: un macropessebre vivent on hi han participat de més de 900 figurants procedents d’arreu del país. Aquesta iniciativa, organitzada per la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, s’ha fet per commemorar l’efemèride dels 800 anys del primer pessebre de la història (obra de sant Francesc d’Assís el 1223), i ha rebut la visita de milers de visitants, que s’han repartit en els dos torns en què s’ha fet la representació, a les 10 del matí i a les 12. 

Les escenes d’aquest macropessebre s’han repartit per diversos espais, com són la plaça de Sant Jordi, la plaça del Museu, o el camí dels Degotalls. Formant un recorregut circular, els figurants han representat totes les escenes tradicionals dels pessebres, amb l’anunciació als pastors i a Maria, l’Adoració dels Reis, el mercat i els oficis, o el palau d’Herodes, entre d’altres. D’altra banda, a l’entrada de la basílica, s’ha recreat el primer pessebre de sant Francesc d’Assís, que va fer a la localitat de Greccio. 

Una de les anècdotes de la jornada ha vingut causada pel temps, ja que els figurants no s’esperaven haver de fer un pessebre a més de 20 graus, vist a plena llum del dia i un mes abans de Nadal. Amb tot, la recreació ha estat tot un èxit, i els visitants han pogut gaudir d’un pessebre vivent que passarà a la història del nostre país.

El tret de sortida a la temporada de pessebres vivents a Catalunya

La presidenta de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, Maria Àngels Serentill, ha qualificat aquesta iniciativa de tot un èxit, ja que es la primera vegada que s’aconsegueixen reunir figurants de cinquanta pessebres vivents de tot Catalunya: “Ha estat un repte únic i irrepetible, perquè no crec que el tornem a repetir mai”, ha manifestat. D’altra banda, Serentill també ha explicat que amb aquest macropessebre, que és l’acte central del programa d’activitats per celebrar els 800 anys del primer pessebre, es dona també el tret de sortida a la temporada de pessebres vivents a Catalunya. 

Aprofitant aquesta celebració, des de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya s’espera que aquest any es pugui superar la xifra de visitants dels pessebres vivents de l’any passat, que va ser de 130.000 persones. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!