El pessebre instal·lat a la plaça de Sant Pere per a aquest Nadal prové de Sutrio, a la província d’Udine (Itàlia), un dels pobles més característics de Càrnia, al Friül-Venècia Júlia.

D’altra banda, el majestuós avet blanc de 30 metres prové dels Abruços, exactament de Rosello, un petit poble de muntanya amb només 182 habitants.

També s’ha instal·lat un pessebre a l’Aula Pau VI, enguany ofert pel govern guatemalenc. És una representació de la Nativitat formada per la Sagrada Família i tres àngels. Tot està fet a mà per artesans segons la tradició guatemalenca, amb grans teles de colors, on predomina el color daurat, i estàtues de fusta.

La tradicional inauguració del pessebre i l’encesa de l’arbre de Nadal està prevista per avui dissabte 3 de desembre a les 17.00.

El pessebre de Sutrio està fet íntegrament amb fusta, amb una semiesfera que farà de gruta, on s’exposa la Sagrada Família al voltant de la qual es col·loquen personatges de mida natural.

A més de les figures del naixement, es mostren personatges comuns que fan feines o gestos simbòlics. Les estàtues de fusta de cedre estan tallades a mà i respecten plenament el medi ambient.

L’arbre i els pessebres romandran exposats fins al final del temps de Nadal, que coincideix amb la festa del Baptisme del Senyor, diumenge 8 de gener del 2023.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!