Pessebre catedral

Amb motiu del 800 aniversari del primer pessebre de sant Francesc d’Assís (1223), la catedral de Barcelona ha decidit renovar el pessebre del claustre amb un nou disseny sostenible compromès amb el medi ambient. 

Com es pot veure des d’aquest 25 de novembre, el nou prototip pessebrístic utilitza com a recurs principal la vegetació. D’aquesta manera, es poden contemplar les plantes que recreen un jardí circular al voltant del naixement de Jesús. El naixement està ubicat sota una cúpula vegetal, feta de branques d’alzina, que com han explicat des de la catedral, “representa la natura en una al·legoria de vida i fertilitat”. Entre les branques es pot apreciar una cavitat per on traspassa la llum, diürna i lumínica de nit, “com a símbol de la divinitat i explicació visual que Déu es fa home en un nen”. 

Un pessebre per prendre consciència sobre la cura del planeta

Per tal d’adaptar el pessebre a la petició del papa Francesc, que demana prendre consciència sobre la cura del planeta com a casa comuna, s’han utilitzat principalment plantes autòctones, pròpies del Mediterrani. D’aquesta manera, es pot apreciar el romaní, el marfull, la farigola…, i el bressol està fet principalment d’alzina, molsa, palla i eucaliptus, la planta pròpia de Nadal. 

Com han explicat des del Capítol de la catedral, amb aquest nou pessebre en diàleg amb la natura es vol “interpel·lar el visitant respecte de la relació que mantenim amb la natura i conscienciar que la natura és un regal que hem de protegir i custodiar”. 

El pessebre es podrà visitar de dilluns a dissabte, de 10 a 13.30h i de 16.30 a 19.15h; i diumenges i festius, de 10 a 13h i de 16.30 a 19.15h fins al 7 de gener. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!