Dissabte dia 18 de març, a la plaça de la catedral de Perpinyà s’ha iniciat una processó per pregar a sant Galderic, el sant patró del Rosselló i també patró dels pagesos catalans. El motiu d’aquesta processó és la sequera extrema que pateix el país (els pantans estan al 27% de la seva capacitat), i que afecta tant negativament els conreus dels pagesos arreu del país. Per aquest motiu, molts veïns de Perpinyà s’han sumat a la processó i han demanat al sant que tornin les precipitacions.

Després de baixar per la plaça de la catedral i anar a la Bassa del petit pont, la comitiva s’ha aturat a l’oratori de Nostra Senyora del Pont, on ha fet una pregària per demanar la finalització de la sequera. Durant la processó, a més, molts pagesos han portat imatges religioses i relíquies pel riu Tet, que han mostrat als quatre punts cardinals, i s’hi ha fet una benedicció solemne. 

La processó arriba en un moment de situació molt extrema, ja que els embassaments de Catalunya continuen baixant i la perspectiva de les futures precipitacions és molt negativa: algunes indiquen que el 2023 pot ser l’any més calorós de la història. És per aquest motiu que els veïns de Perpinyà han decidit resar a sant Galderic, un camperol que sempre va defensar els drets dels pagesos, protegint-los dels abusos i maltractes dels senyors al segle IX. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!