Pere Casaldàliga

El pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, explica als nens i nenes a partir de 6 anys qui és Pere Casaldàliga. Ho fa a través del llibre Pere Casaldàliga, de la col·lecció Sabies qui?, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, dedicat a aquest calretià, de qui tothom parla i sap el seu nom.

El pare abat de Montserrat explica, per mitjà d’un text senzill i entenedor, acompanyat de fotografies i de dibuixos de Sebastià Serra, com aquest personatge, a qui va conèixer de petit, va anar del seu Balsareny natal a Sabadell, on va fer de mestre al col·legi dels Claretians. Va ser mestre seu a Sabadell i, segons diu el P. Soler, no oblidarà mai la seva manera de ser i de pregar. Relata que el P. Casaldàliga va dirigir un programa de ràdio, va fundar una revista i va començar a atendre els immigrants que arribaven a la ciutat i no tenien feina ni diners.
Al llibre, el P. Soler també explica com Pere Casaldàliga se’n va a viure al Mato Grosso, a l’Amazònia del Brasil, quan tenia 40 anys, a dedicar la vida als més pobres, al Tercer Món. I també com rep el nomenament de bisbe, que li fa el papa Pau VI, que en principi no volia acceptar, però que al final ho fa a canvi de continuar essent com és.
El text del pare abat Josep Maria Soler desprèn una estimació cap a aquest mestre que va marcar la seva vida i el seu futur com a monjo. Pere Casaldàliga no busca ser famós, diu el pare abat, sinó viure segons l’estil de Jesús, com el P. Antoni Maria Claret.
La presentació del llibre es fa dilluns 9 de desembre, a les 19 h, a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret de Barcelona (Roger de Llúria, 5, Barcelona). L’acte el conduirà el president de la Unió de Religiosos de Catalunya, P. Màxim Muñoz, i compta amb la participació de l’autor del text, el pare abat Josep M. Soler, i de l’il·lustrador, Sebastià Serra.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!