L’educació és clau per combatre molts dels problemes sociopolítics i econòmics als quals s’enfronta Etiòpia.” Són les paraules del president de la Conferència Episcopal Etíop, el cardenal Berhaneyesus Souraphiel, en una trobada a la seu dels serveis centrals de Mans Unides.

La trobada també ha comptat amb la participació dels bisbes de la diòcesi de Bahir Dar-Dessie i dels vicaris apostòlics de Hossana i Jimma Bonga que, amb les seves intervencions, han ofert un panorama molt complet de la complexa realitat que travessa Etiòpia.

El cardenal ha esmentat els diferents conflictes que entelen la convivència al país i que han causat milers de morts, grans desplaçaments i l’empobriment d’una població que afronta reptes atribuïts a les crisis naturlas i a les provocades per l’ésser humà.

El purpurat ha subratllat que és “important silenciar les armes” perquè “només amb la pau i el perdó, les societats i el poble podran assolir el desenvolupament”

El conflicte i els problemes econòmics han portat molts etíops, sobretot joves provinents de les zones rurals i altres regions, a instal·lar-se a Addis Abeba, cosa que suposa un increment de la pobresa a la capital del país.

Segons el cardenal Souraphiel, l’educació és l’única manera de canviar la situació, per això l’Església catòlica compta amb diferents centres de formació professional i 430 centres d’educació formal que inclouen des d’educació infantil fins a la universitat.

BERHANEYESUS SOURAPHIEL

“L’objectiu és educar els nens i nenes d’Etiòpia com a membres d’una sola societat, intentant prevenir les diferències ètniques i regionals que després porten al conflicte”

Mans Unides treballa a Etiòpia des de fa més de 35 anys. Només en els últims cinc anys ha donat suport al país amb 58 projectes de desenvolupament i emergència per gairebé 3,1 milions d’euros.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!