Pregària per la pau a Jerusalem

Avui m’aixeco amb la notícia ja anunciada que Rússia ha entrat a Ucraïna. No m’ho puc creure! Ja fa dies que es veia a venir, però en la meva ingenuïtat (no cega) volia creure que no arribaria el moment, que algú posaria seny i cor en aquest nou conflicte, no sé per què, però ho volia creure.

De sobte, he llegit que el Dimecres de Cendra el Papa ha convocat una jornada de pregària i dejuni per la pau. El dia en què la litúrgia ens parla de conversió (com sempre Francesc sap molt bé el que fa).

I em ve al cap un pensament: per què no és possible la pau? No ho sé. Només puc intentar apropar aquest pensament al meu entorn. ¿I si ens posem totes a desitjar molt i molt fortament la pau, la demanem amb força i veritat de fons… i fem molts gestos cada dia per viure en pau nosaltres i amb el nostre entorn?

Sé que no és la solució ara, ni a curt termini, ni a mitjà, ni, segurament, a llarg, però pot ajudar, perquè aquests que avui poden fer alguna cosa i estan parlant i dient i actuant… són persones amb certs valors, principis… interessos que han anat conreant durant la seva vida, igual que tu, igual que jo.

I em ve al cap una cançó de Luis Guitarra, Desaprender la guerra. Gran verb, perquè al final hem après a relacionar-nos d’una manera que podem canviar, desaprendre. Hi diu moltes coses, totes aplicables al dia a dia, que ens poden ajudar.

LUIS GUITARRA

Desaprender la guerra, realimentar la risa. Desaprender la guerra, curarse las heridas, … negarse a las consignas, … rodearse de caricias, …, rendirse a la Justicia, …, sumarse a la alegría, …, reinaugurar la Vida

Potser si cadascuna de nosaltres ens posem a practicar algunes d’aquestes coses en les nostres relacions, podem anar treballant per la pau en allò que ens és factible, i qui sap si amb els anys… hi haurà canvis a altres nivells. Tal vegada aquesta és la conversió que hem de fer aquesta Quaresma que iniciem Dimecres de Cendra però que dura 40 dies.

I preguem, preguem desitjant en el més fons de nosaltres la pau, la veritable pau, perquè allò que demanem des de la nostra més profunda veritat sabem que és possible.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!